Nytt fra oss

Fra å ha vært «stille» både i og utenfor Katarinahjemmet, snudde alt i august.

Først vendte gjestene tilbake, så begynte søstrene å farte.

Gjestehus og møtelokale

Gjestehuset har vært åpent under store deler av pandemien, men belegget har vært fra null til svært lavt. Så helt plutselig, i august i år,  skjedde en markant forandring. Fra å stå mer eller mindre tomt i månedsvis, fyltes gjestehuset plutselig til randen av gjester. Møtelokalet ble også hyret på ny, og flere grupper har holdt sine møter på Rosahjemmet både i august og september.

Klosteret

Også søstrene har vært mer eller mindre i ro og hjemme under pandemien. Men i tråd med gjenåpning av samfunnet for øvrig, begynner også klosterhverdag å falle tilbake til normalen. Her er en smakebit fra søstrenes kalender denne høsten:

24.-26. september – ledertrening Norges Unge katolikker på Mariaholm – sr. Sheeba holder troskurs for deltagerne

25. september – ledertrening Norges Unge katolikker på Mariaholm – sr. Anne Bente holder innlegg om kall for deltagerne

12. oktober – St. Olav domsogn i Trondheim – sr. Ragnhild Marie holder foredrag om liturgi ved Katolsk forum. Tema: I begynnelsen var lyden.

15.-16. oktober – Olavsfestdagene i Roma – sr. Else-Britt og sr. Mette er tilstede ved Olavsfestdagene.

20. oktober – St. Olav domkirke i Oslo – sr. Katarina holder foredrag ved Katolsk grovbrød. Tema: Av ørkenfedrenes visdom.

Bønn, sang og annet

Søstrenes tidebønner går som normalt. Tidebønner, messer og sakramentstilbedelse er åpent for de som ønsker. Hver morgen fra mandag til fredag, feires messe i vårt kapell etter laudes. Hver første fredag i måneden samles vi til Sakramentstilbedelse i vårt kapell.

Annet

Hver mandag kl 19.30 møtes en meditasjonsgruppe i vårt kapell. Gruppen mediterer i World Community for Christian Meditations tradisjon. Kontaktperson er Tone Mjaavatn: wccm@wccm.no (emne: Majorstuen)

Hver første søndag i måneden møtes katolsk barselgruppe hos oss. Neste møte er søndag 3. oktober. Kontaktperson er Paulina Górka: paulina.blecha@gmail.com eller 46321162

Også andre grupper har sitt sete på Katarinahjemmet.


Ønsker du å støtte søstrenes arbeid i Norge? Les mer om vår givertjeneste.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail