Ragnhild Marie Bjelland
ragnhild.bjelland@katolsk.no

Sr Ragnhild Marie er født i Stavanger, hun vokste opp i en vanlig, norsk luthersk familie, og konverterte til den katolske kirke i løpet av sin studietid i Oslo.

Hun er utdannet operasanger, først med 5 årig sangutdannelse ved Rogaland Musikkonservatorium med hovedfag (1 Master) og siden 3 år ved Statens Operahøyskole (2 Master).

Før hun inntrådte på Katarinahjemmet i 1989, arbeidet hun som sanger og skuespiller ved Nationaltheatret i Oslo i tre sesonger.

I årene 2006 -2011 var hun med i arbeidet med den nye bibeloversettelsen (“Bibel 2011”) som konsulent på Salmenes bok.

Sr Ragnhild Marie er også medlem i Dominikanerordenens Internasjonale Liturgiske Kommisjon i Roma (Cliop). Kommisjonen har medlemmer fra ulike land og kontinenter. Sr. Ragnhild Marie er tilknyttet gruppen som arbeider med musikk – Musica Sacra.

Sr Ragnhild Marie er medlem i verdensomspennende liturgiske nettverk; Societas Liturgica (Europa) og NAAL, North American Academy of Liturgy.

Arbeider med liturgiske spørsmål, salmebok, tidebønnebok, seminarer, foredrag.

Fra 2011 – 2022 medlem av kongregasjonen Dominicaines de Notre Dame de Grâce’s generalråd. Hun var også dennes generaløkonom. I en lengre periode var hun kongregasjonens representant i dominikanernes kommisjon (søstrenes råd) for Rettferdighet og Fred – Justice & Paix, Paris.

Fra 2011 medlem av Liturgikommisjonen i den katolske kirke i Norge.

Blogg: VENITE, POPULI 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail