Sta. Katarinahjemmet ble grunnlagt i 1928, og søstrenes oppgave er å skape et naturlig og godt møtested med den katolske kirke i Norge. Søstrene søker å leve sitt liv etter det dominikanske motto «contemplata aliis tradere»; å bringe videre til andre frukten av ens bønn og fordypning. De lever et liv i fellesskap, liturgi, studier og forkynnelse.

Katarinahjemmet
Maria-statue fra klosterets kapell.

Vår kommunitet består pr. i dag av 12 søstre, hvor av elleve er bosatt i Oslo og en i Frankrike. Sammensetningen på Katarinahjemmet har utviklet seg fra å være fransk, til fransk-norsk, til norsk-fransk, til dagens internasjonale fellesskap med søstre fra Norge, Polen, Vietnam, Filippinene og India.

Vårt dominikanske ordensliv er et liv i spenningsfeltet mellom nærværet foran Gud og nærværet blant mennesker. Vår bønn skal føre frem mot vårt møte med mennesker i verden av i dag, både innen Sta. Katarinahjemmets virksomhet og utad i samfunnet forøvrig.

Bønnen er vårt dypeste åndedrett, en livsholdning som strever etter å se alt med Guds øyne. Søstrene samles til bønn flere ganger i løpet av dagen. Alle er velkommen til å be sammen med oss, eller å søke stillhet og ro i vår kapell.

Sta. Katarinahjemmet har sitt navn etter den hellige Katarina av Siena, og er bygget av søstrene. Selv om huset i dag er én bygning, er Katarinahjemmet bygget i to omganger. Det består av en klosterdel som er bygget rundt 1930, og en nyere del bygget rundt 1975. Nybygget rommer forøvrig vårt gjestehus og studenthjem. Områdets eldste bygning er Rosahjemmet, som er bygd på midten av 1800-tallet og har sitt navn etter den hellige Rosa av Lima. Bygget ble rehabilitert i 2006 med tilskudd fra Byantikvaren, og rommer i dag vårt møtelokale.

Priorinne:

Sr. Else-Britt Nilsen op


SE OGSÅ:
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail