Nå åpnes det. Litt!

Etter totalt besøksstopp i lang tid, går vi sakte i retning gjenåpning.

Besøkende har så langt blitt tatt imot ute i hagen, noe som har  vært en tildels våt og kald fornøyelse nå på vårparten. Fra den 6. mai kunne endelig gjester komme inn i huset igjen! «Det er flott!» uttrykker en av søstrene, som har hatt flere hyggelige, men friske besøk på gårdplassen.

Regler for besøkende

Det er allikevel svært mange som bor fast på Sta. Katarinahjemmet og flere er i faresonen hva covid 19 angår. Det er derfor viktig at besøk skjer med minst mulig risiko for smitte inn i huset. Vi har med tanke på dette utarbeidet noen enkle regler for besøk utenfra. Selv om vi er underlagt disse reglene, hersker en generell glede blant søstrene og de øvrige beboerne på Katarinahjemmet, for at besøkende igjen kan finne veien hit.

Reglene innbefatter blant annet:

  • Besøkende bes skrive seg inn i husets besøksprotokoll ved ankomst, for eventuelt behov for varsling om smitteutbrudd og smittesporing.
  • De som kommer på besøk, må vaske/sprite hendene før og etter besøket. Det er vask ved resepsjonen.
  • Besøk skal skje på det til enhver tid angitte besøksområde av huset – ikke i beboernes etasjer eller fellesarealer som ikke er angitt som besøksområde.
  • Besøkende må holde minst 1 meters avstand fra andre besøkende, beboere, frivillige og ansatte på Sta. Katarinahjemmet.
  • Håndhilsning, klemming og annen kroppslig nærkontakt skal unngås.

De få som allerede har vært innom huset, har vist stor forståelse for de nye reglene. Reglene kan leses i sin helhet her.

Kun avtalte besøk

Per i dag er kun avtalte besøk mulig. Avtalen skjer direkte med søsteren eller beboeren, som besøkes. Spontane besøk unngås, så langt mulig. Ønskes det samtale med en søster, kontakt vår resepsjon på 23 21 54 10. Den er åpen mandag til fredag i perioden 08.00 til 15.00.

Den besøkende bes utsette et eventuelt besøk, om han eller hun:

  • Ikke føler seg frisk. Det gjelder uansett infeksjonssykdommer. (Vi forbeholder oss retten til å avvise besøkende med synlige luftveissymptomer).
  • Har vært utenfor Norge de siste 14 dager
  • Er i hjemmekarantene/isolasjon eller har vært i nærkontakt med noen som har fått påvist Koronavirus (siste 14 dager).
Kapellet ikke åpent

Foreløpig er det dessverre ikke mulig å ha kapellet åpent for alle. Kapellet er derfor stengt for andre enn husets beboere inntil videre. For de som ønsker å be i stillhet, anbefales St. Dominikus kirke eller en av soknekirkene i Oslo (St. Olav Domkirke, St. Hallvard kirke, St. Johannes menighet, St. Elisabeth menighet, Mariakirken på Stabekk).

Kun arrangementer i regi av klosteret

Inntil videre er det kun kontrollerte arrangementer i regi av klosteret som er mulig hos oss.

Gjestehuset ikke åpent

Gjestehuset holdes fortsatt stengt, men det arbeides for å kunne åpnes i august.

Møtelokalet på Rosahjemmet er også stengt. Det arbeides for å kunne åpne i august.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail