To helt nye fellesskap

Gledens dag kom med nyinnflyttere denne måneden. Eller snarere gledens sene kveld.

Ja, for en sen og forholdsvis mørk maikveld, flyttet to helt nye fellesskap inn på Sta. Katarinahjemmet.  Eller mer bestemt. De satte hus i hagen. Våre nye husstandsmedlemmer, er nemlig bier. Og de skal bo hos oss denne sesongen. Forsyne seg av blomstenes nektar, for så forhåpentlig å kunne bidra med litt honning til høsten.

Biene har sitt egentlig hjem på en av våre naboers tak, og tilhører Spacegroup arkitektkontor. De inngår i prosjektet Bybi.

Dessverre måtte taket repareres denne sesongen, og biene trengte sårt til et midlertidig hjem. Birøkter Marin Kulas tok derfor kontakt, og vi var raske til å si ja til oppdrag som «fostermødre». Dog etter å ha forsikret oss om at det er birøkteren og ikke vi som skal ta hånd om kubene. Observeres det folk i hagen, dekket fra topp til tå i hvite drakter, så er det biene som får litt stell.

Det er ikke nødvendig å frykte biene. De lever sitt stille liv, om de får leve i fred. Men de liker ikke trangboddhet, og kan dele seg, om plassen blir knapp. Kommer man over en sverm eller nye boliger av bier i trær, gjerder eller liknende i området, er det en god ting å kontakte birøkteren på 902 57 072 eller kontakt oss.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail