Helgen, arkiv og liturgi

Nye hellige betyr ny liturgi. Dette er noe medlemmene i Cliop erfarer.

Når kommisjonen møtes i Roma i disse dager er en av arbeidsområdene nettopp liturgiske tekster for nye hellige.

Cliop er Dominikanerordenens offisielle liturgiske kommisjon. Den består av medlemmer fra hele verden, alle utnevnt av ordenen. Sr. Ragnhild Marie fra Katarinahjemmet er et av medlemmene. Kommisjonen møtes et par ganger årlig i Santa Sabina i Roma, hvor Ordenens curie holder sted.

Sommerens møte er i perioden 15.-23. juni. Kommisjonen har lagt opp til et svært tett program. Ved siden av å arbeide med en engelsk oversettelse av Proprium OP, skal de arbeide på en italiensk Missale, en bok med bønner og velsignelser m.m. I tillegg til en rekke møter, skal gruppen pakke ned Cliops arkiv i Santa Sabina. Dette grunnes i et større renovasjonsarbeid i klosteret. Senere skal dette arkivet scannes, etter ønske fra brødrenes generalkapitell, før det settes opp igjen, og utvides med historiske Cliop-arkiver som i dag befinner seg i andre klostre.

Vi ønsker gruppen lykke til.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail