En fantastisk dag

Hvert år fylles Akersveien i Oslo av sang, dans og lukter fra hele verden.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Da vet vi det er kulturdag i St. Olav domkirkemenighet.

I år falt dagen på 16. september. Gaten var stengt og boder ble satt opp. Flagg fra alle verdenshjørner smykket bodene, og folk trakk i nasjonaldrakter, om de hadde en. Så snart alt var rigget, tok menigheten plass i kirkebenkene. Det ble feiret messe på norsk, men sanger og forbønner var på språk som arabisk, eritreisk, polsk, vietnamesisk…

Etter messen gikk posisjonen med prester og ministranter ut i en gate i feststemning, støttet av eritreisk trommedans. Så braket festen løs. Folk vandret fra bod til bod og smakte hverandres retter, slo av en prat eller lyttet til musikk fra et annet land.

For barna var det en egen trossti, med fine premier fra St. Olav Forlag. To glade vinnere kunne så gå hjem med hovedpremien på slutten av dagen. De hadde vunnet en bokpakke med serien om Freddy Edderkopp.

Tradisjonen tro er dette en dag til glede for andre. Pengene som kom inn gikk derfor til Caritas. I år var det Caritas prosjekt i Vietnam som var valgt ut.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail