Høstkveld på Katarinahjemmet

Er det høst samles søstre, volontører og studenter på Katarinahjemmet til fest.

I år er ikke et unntak. Årets sammenkomst falt på 21. september, festen for Apostelen Matteus. Og feiring ble det, med deilig mat og hyggelig samvær.

Formålet med kvelden er selvfølgelig å ha det hyggelig sammen og å bli bedre kjent. Ofte er det musikalske innslag eller «bli kjent runde». Men i år kjente de fleste hverandre allerede, og da var det naturlig at maten ble gjort til selve innslaget. Det ble derfor servert såkalte lag-vårrullen-selv-måltid, hvor alle laget sin egen vårrull på ekte vietnamesisk vis, etter en god introduksjon av sr. Marta.

Søstrene på Sta. Katarinahjemmet åpnet huset for unge kvinner i 1928, bare få måneder etter at de selv kom til Oslo fra Paris i Frankrike mai samme år. De første beboerne var viktige for søstrenes integrering i Norge, samtidig som søstrene ga de unge kvinnene mulighet til å lære om fransk språk og kultur. I mange år ble det også satt opp teaterforestillinger på Sta. Katarinahjemmet, hvor beboerne var skuespillerne, og stykkene ble spilt annenhver kveld på norsk og fransk. Ofte var kostymene lånt ut fra selveste Nasjonalteateret. Forskjellige ambassadører var blant gjestene.

Siden den gang har utallige unge kvinner tilbragt måneder eller år på Sta. Katarinahjemmet. Noen har kommet tilbake som søstre, andre har «bare» stukket innom og viste hjemmet sitt frem for familien, eller de har rett og slett sendt sine egne døtre og barnebarn for å bo på Katarinahjemmet, når det ble deres tur til studier i Oslo.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail