Vi skal prise vår Gud med sang

Ordenens internasjonale liturgiske kommisjon med ny bok; Cantus Selecti O.P!

Boken, som er en unik samling gregorianske sanger fra vår dominikanske arv, er et viktig bidrag til vår Orden.

I sitt forord til boken skriver Ordensmagisteren blant annet at; In this book, we are happy to present a selection of some musical highlights of our long tradition. We know that this book is only a small selection of pieces, but it nevertheless represents some of the most important Dominican chants of our history, which our brothers and sisters have sung and been formed by throughout the eight centuries of the Order’s life. The chants are chosen from the liturgical year and of some important Saints of our Order. We hope that they may continue to inspire and form our sense of Dominican identity as we celebrate the Jubilee of the Order. [fr. Bruno Cadoré OP, Master of the Order. Rome 2016]

Ordenens internasjonale liturgiske kommisjon (CLIOP) består av syv medlemmer fra hele verden. Blandt medlemmene er også Sr. Ragnhild Marie fra Sta. Katarinahjemmet. Kommisjonen møtes med jevne mellomrom i Roma og deres oppgave er å promotere liturgien innen Ordenen. I denne sammenheng utgir de blant annet liturgiske bøker og hefter. Cantus Selecti O.P er således en av flere gode utgivelser i kommisjonens regi.

Boken som kom ut i salg 17. februar 2017 kan kjøpes på nett. Vi vil også selge den i vår lille bokkafé på Katarinahjemmet.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail