Ut i verden

Jesus sendte sine disipler ut for å forkynne frelsen for alle folkeslag.

Mange år senere fulgte St. Dominikus Kristi eksempel, og også han sendte sine brødre ut. I samme oppdrag. Dominikanerordenen har påtatt seg dette oppdraget i alle tider siden.

Det samme har derfor vi. Vi sender våre søstre ut for å forkynne Det glade budskap.

Og mai var ikke et unntak. Alt tidlig i måneden dro to av søstrene til hver sin menighet vest og nord i landet. I nettopp forkynnelsens apostolat. Vårt oppdrag i Kirken.

Molde

For Sr. Ragnhild Marie gikk turen til Vestlandet og Molde. Der var hun gjest hos St. Sunniva menighet, og ledet de troende under en helgeretrett.

Tema for retretten var: Liturgien, et virkelighetens drama.

Sr. Ragnhild Marie besøkte St. Sunniva menighet i Molde, og holdt retrett for de troende. Her er hun sammen med blant annet søstrene som virker i menigheten. Foto: St. Sunniva menighet, Molde.

Retretten gikk fra fredag kveld til søndag formiddag, og var ledet av sr. Ragnhild Marie. Det var satt av tid til bønn, måltider, foredrag og anledning til å spørsmål og svar. Messen ga en naturlig ramme til dagene.

Lørdag presenterte Terje Hasselgård Ine Harrangs glasskunst «Memento mori». Dette fant sted i det gamle gravkapellet.

Bodø

Sr. Katarina var også på menighetsbesøk nylig. For henne gikk turen til St. Eystein katolske menighet i Bodø. Der var hun gjest ved katolsk forum, hvor hun foreleste over temaet tro og vitenskap.

Dagen etter var hun på heldagsbesøk ved den katolske skolen i byen, St. Eystein skole. Her var det arrangert en Laudato si-dag, eller miljødag kan vi kanskje kalle det. Miljø er også et tema sr. Katarina brenner for.

Sr. Katarina intervjues under besøket på St. Eystein skole. Her filmes det i anledning skolens 20-årsjubileum. Sr. Katarina står blant annet sammen med skoleprest p. Reidar Voith og rektor Elisabeth Thielemann. Foto: St. Eystein skole

Det var blant annet insekter som sto på programmet på St. Eystein skole, kunne sr. Katarina fortelle da hun kom hjem igjen til klosteret, men det ble også tid til andre aktiviteter som kjøttfri matsmaking, tenning av lys og lek.

St. Eystein skole er en av de yngste av landets fem katolske skoler, men like fullt ikke bare barnet. Skolen feirer nemlig hele 20 år i år! Jubileet feires 15. og 16. juni, så her er det bare å glede seg. Vi gratulerer skolen med 20 fantastiske år, og ønsker dem lykke til med de neste 20.


Søstrene trenger støtte – gi et bidrag


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail