Bli med og lek

Endelig generasjonsleker i bydel Frogner.

Ja, det er rett. Den 5. september 2024 inviteres vi alle til generasjonsleker.

Også vi på Katarinahjemmet blir med.

Generasjonsleker?

Men hva er nå generasjonsleker?

Da bydelen inviterte oss til å delta, kastet vi oss på, men ante ikke hva det betød. Vi vil jo gjerne bistå der vi kan, og vi er jo plantet nettopp her. I bydel Frogner i Oslo.

Men har vi vært med på noe slikt før? Aldri.

Frivillighetskoordinator Azita Radpey og seniorveileder Mariyana Neloska fra Bydel Frogner stilte opp til et lite morgenintervju 29. april 2024. Foto: privat

Vi tok derfor en morgenprat med frivillighetskoordinator Azita Radpey og seniorveileder Mariyana Neloska fra bydelen vår, og de svarer villig på spørsmålet. De er to av fire personer i arbeidsgruppen som forbereder lekene for oss alle. Arbeidsgruppen består av folkehelsekoordinator Ida Pedersen, seniorveileder Mariyana Neloska, daglig leder Tidemandstuen frivilligsentral Mette Berg og frivillighetskoordinator, Azita Radpey.

Men igjen. Hva er nå en generasjonslek?

«Generasjonslekene er en dag med samskaping av moro mellom generasjoner,» forklarer frivillighetskoordinator Azita Radpey og seniorveileder Mariyana Neloska, og legger til at dette i tillegg er «en dag der samarbeidet mellom frivillige lag og foreninger og bydelen skal stå i fokus».

Dagen har allikevel hovedfokus på samhandling mellom generasjoner, og det er derfor ønskelig at dagen består av  «ulike aktiviteter som kan bidra til å skape engasjement og samhørighet mellom generasjonene. Det er viktig for lokalengasjementet og skape levende bydel, og ikke minst for folkehelsen at man kan møte andre mennesker, oppleve mestring og inkludering, og føler seg sett».

Og det er her frivillige lag og foreninger – og Katarinahjemmet – kommer inn. De skal bistå med leker og annet gøy!

Nabo, venner og familie

Men hvor sprek må man være for slike leker, spør vi bydelens representanter. De forklarer at dette er et arrangement som «skal være noe for alle, uansett hvilken fysisk form de er i. Lagene skal ha minimum to generasjoner med, og de trenger ikke å være i familie. De kan også bestå av naboer, venner, studenter og lærere og så videre».

Ja, så her er det bare å samle familie, venner, bygårder, sameier, lag og foreninger – på tvers av generasjonene – og komme.

Datoen er torsdag torsdag 5. september fra 14.00 til 17.00.

Sted er Vestkanttorget:

Bidragsytere

Datoen er altså klar og vi forstår litt mer av hva vi har gitt oss inn på, men allikevel – vi er fortsatt litt nysgjerrige. Ja, for hvem er alle disse frivillige lagene og foreningene som skal bistå for å gjøre disse lekene mulig?

Frivillighetskoordinator Azita Radpey og seniorveileder Mariyana Neloska røper at «bydelen er opptatt av å invitere bredt fra ulike generasjoner.» Og her kommer de frivillige inn, forklarer de.

«Det er mange frivillige lag og foreninger som representerer disse gruppene,» sier de, «og vi er så heldige som får med oss blant annet; Vika og Filipstad sportsklubb, Bygdøy fekteklubb, Naturvernforbundet Oslo Vest, Skattekammeret Frogner, Frogner Historielag. Vi håper at flere melder sin interesse før sommerens ankomst, og vi er veldig glade for at Katarinahjemmet ønsker å bidra denne dagen.»

Arbeidsgruppe

Og vi både er der og bidrar under generasjonslekene! Og vi gleder oss.  Her får vi mulighet til å samhandle med bydelen og med andre frivillige som virker til beste for innbyggerne i vår bydel.

Selv om generasjonslekene først er i september, har vi alt satt ned en liten arbeidsgruppe fra vår side, hvor en av søstrene og to studenter ser på hvordan Sta. Katarinahjemmet best kan bidra med leker. Håpet er å få med flere frivillige i selve gjennomføringen, så vil du hjelpe til, meld gjerne din interesse.

Men hva skal Katarinahjemmet stille med på en slik dag? Vi kan røpe at det er leker som flere generasjoner kan more seg med i fellesskap. Hvilke leker? Det er foreløpig en hemmelighet.

 


Lag og foreninger som vil hjelpe bydelen med gjennomføringen av dagen, kan melde seg til bydelen.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail