St. Eystein på Katarinahjemmet

På festen for den hellige Dominikus fikk vi besøk.

Det var prestestudentene med St. Eystein presteseminar som kom innom. Prestestudentene hadde nemlig studiedag i Oslo, og temaet var klosterhistorie i Norge fra 1850 til i dag.

Klostrenes betydning

Det var sr. Else-Britt Nilsen som foreleste om klostrenes betydning for den katolske kirke i Norge, og da med spesiell vekt på kvinneklostrenes historie. Søstrene har hatt en sentral rolle både innad i den katolske kirke og for det norske samfunn i årene etter 1850. Mange menigheter ligger der de er i dag, nettopp takket være søsterkommuniteter. De bygde sykehus og skoler, og parallelt ble gjerne stedets første katolske menighet etablert.

Også kallshistorie

Seminaristene ved St. Eystein presteseminar fikk også en smakebit på hvordan det er å være katolsk ordenssøster i Norge i dag.

Sr. Anne Bente Hadland delte sin kallshistorie med dem. Etterpå fikk de en en omvisning på Katarinahjemmet og slik en smakebit på hva noen søstre i Norge gjør i dag.

Lunden kloster

Etter besøket på Katarinahjemmet, dro prestestudentene videre til Lunden kloster. Der møtte de nonnene og feiret messen med dem.

Besøket på Katarinahjemmet og Lunden kloster ga prestestudentene et viktig innblikk i kvinners kall til tjeneste i Kirken. Først den apostoliske sendelse til tjeneste i Kirken (Katarinahjemmet), og deretter det monistiske kall (Lunden) til å bære oss alle i bønn.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail