Fest for frivillige

Frivillighet er viktig. Det frivillige engasjement bidrar til en bedre verden.

Man skulle kanskje tro at et kloster med ti søstre, ikke trenger hjelp i sin misjon. Det er feil. Også Sta. Katarinahjemmets søstre er avhengig av frivillige menn og kvinner i alle aldre, for å få hjulene til å gå rundt.

På Katarinahjemmet bidrar frivillige i mange sammenhenger. Resepsjonen er åpen fra morgen til kveld syv dager i uken, mye takket være frivillig innsats.

Lindie, en av mange frivillige som hjelper oss å holde resepsjonen åpen.

Vårt tilbud om leksehjelp er kun mulig takket være en rekke frivillige. Åpen dag, lørdag før første advent hvert år, bæres også av en stor frivillig innsats. Det som kanskje er mindre kjent, er at frivillige også legger ned tid i bibliotekene våre og i hagen vår. Ja, og så er det Knerten, en frivillig hund som gjør stor glede for både beboere, besøkende og barn i leksehjelpen.

Knerten!, en «frivillig»besøkshund som er i resepsjonen noen timer hver uke.
En takkefest

Etter innsatsen på Åpen dag, blir de frivillige takket med et felles måltid. Dette er ikke mulig hver eneste gang en frivillig legger ned sin innsats for klosteret. Da måtte vi ha en fest hver eneste kveld, hele året. Derfor smaler vi istedenfor våre frivillige fredag før askeonsdag hvert år, og feirer dem! Denne festen falt i år på fredag 21. februar.

Selv om ikke alle frivillige fikk anledning til å komme denne kvelden, var det en god gruppe som fant veien til Katarinahjemmets spisesal. Der ble det servert middag forberedt av søstrene, og stemningen var god. På kjøkkenet hjalp volontørene våre til. De gjorde denne kvelden mulig å gjennomføre. Takk til dere også.

Vi retter en stor takk til alle våre frivillige! Takk for strålende innsats. Dere gjør verden litt bedre!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail