Bryt tausheten

«Bryt tausheten», var oppfordringen under samlingen for familier på Katarinahjemmet 7. desember.

Tema var «tro, barn og kjønnsideologi». Et 30-talls foreldre og barn møttes om foredrag og samtaler, katekese og hobbyaktiviteter.

Det er ingen hemmelighet at Kirkens lære om ekteskap, familie og seksualitetens natur og formål er på kollisjonskurs med toneangivende krefter i samfunnet. Dette motsetningsforholdet sto på dagsorden på familiesamlingen denne gang.

Hovedinnleder var Øivind Benestad, daglig leder for Stiftelsen MorFarBarn, som holdt engasjerende og opplysende foredrag om norsk lovgivning og utviklingen av denne, og understreket betydningen av å finne sammen som foreldre i barnehager og skoler og kreve informasjon om hva barna lærer og hvem som står for det. Foreningen FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold – tilbyr for eksempel undervisningsopplegg til skoler og barnehager. De står for en seksualitet i fri flyt, der ingenting er bedre, mer bærekraftig eller mer barnevennlig enn noe annet. Hetero, homo, bi, poly, trans, pan, sadomasochisme, osv. blir helt og fullt sidestilt. Forskjellen på norm og unntak er opphevet, og det er et mål at genetikk, blodsbånd og biologisk slektskap ikke lenger skal ligge til grunn for forståelsen av familie, foreldreskap og barns oppvekst. Det er viktig å komme sammen og snakke om disse tingene og informere og støtte hverandre som foreldre. Han viste til tilgjengelige ressurser på nett for dem som vil informere seg videre. Samlivsbanken.no og MorFarBarn.no inneholder bakgrunnsstoff og lenker til artikler om aktuelle emner: surrogati, LHBT-ideologi, ekteskap, toleranse, med undervisningsstoff for samtalegrupper og ressurser for tenåringsforeldre, som eksempler.

Marina Azzaroli Bleken var neste innleder, og hun kom med innspill fra en katolsk mor og bestemors ståsted. Men ikke bare. Marina er biolog og førsteamanuensis ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, og holdt like godt en miniforelesning i elementær biologi. Aktuelt og engasjerende det også, og mye nyttig kunnskap.

Parallelt med de voksnes program hadde barna sitt eget opplegg. De forberedte seg for julen gjennom katekese, lek og juleverksted. Voksne og barn var sammen til middag. Til stor glede for alle.


Tekst: sr. Anne Bente Hadland


Familiedagen arrangeres av Katarinahjemmets gruppe for unge voksne, UngOP, i samarbeid med søstrene på Katarinahjemmet. Vi takker spesielt Teresa og Felipe Alves for initiativ og organisering av familiedagen, Øivind Benestad og Marina Azzaroli Bleken for gode innlegg, og alle dere som bidro til programmet for barna.


Ressurser for dem som vil vite mer:
Samlivsbanken.no
MorFarBarn.no

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail