Justitia et pax/Justice et Paix/Justice and Peace/Rettferdighet og fred

Dominikanerordenen har lang tradisjon innen arbeid med Rettferdighet og Fred. Det er mange grupperinger innen den Dominikanske Familie som arbeider spesielt med slike spørsmål. Engasjementet er lokalt og internasjonalt, og viser seg både på et praktisk og et politisk nivå.

Ordenens The International commission for Justice and Peace har blant annet en representant ved FN, både i Genève og i New York. 

Også vår kongregasjon engasjerer seg innen arbeid for Rettferdighet og Fred. Søstrene forsøker å medvirke til en bedre verden, på forskjellige nivåer og måter; konkret i møte med mennesker (i samtaler, ved frivillig innsats der det er behov [i menigheten, Bymisjonen m.m]), ved å leve miljøbevisst, økumenisk m.m; politisk ved deltagelse i diskusjonsfora, konferanser m.m. 

Kongregasjonen har også en representant, sr. Ragnhild Marie Bjelland, ved La commission Justice & Paix du Groupement Fraternel Dominicain. Dette er en franskspråklig gruppe for Apostoliske søstre. De møtes 4 ganger per år. Sr. Ragnhild Marie representerer også denne gruppen innen Ordenens Sentrale commission for Justice and Peace.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail