Sr. Else-Britt med kirkelederdelegasjon til Sudan

 

På initiativ av Norges Kristne Råd besøker en kirkelederdelegasjon Sudan i perioden 6. – 13. november 2011. Sentralt på dagsorden står fredsbyggende tiltak som f.eks. styrking av kvinners deltakelse i fredsarbeid i Sudan. 

Hvis de nødvendige visa blir gitt, tas det sikte på å besøke kirker både i Nord- og Sør-Sudan. 

«Gjennom delegasjonsbesøket vil vi også uttrykke solidaritet med kirker og kirkeledere etter folkeavstemningen og i overgangen til to selvstendige stater» opplyser sr. Else-Britt, Styreleder i Norges kristne råd. «Programmet er lagt opp av vårt søsterråd, Sudan Council of Churches, og vi skal møte kirkeledere bl. a fra Den katolske kirke, Den episkopale (anglikanske) kirke, Den presbyterianske, Baptister og Pinsevenner.  Vi vil også treffe kirkenes ansvarspersoner for fredsarbeid, nasjonalt, regionalt og lokalt.  Dessuten kvinner som sitter i lederposisjoner knyttet til familie og kvinnearbeid.  Gjennom møtene vil vi sammen med vertskapet utvikle konkrete målsettinger for hvordan vårt videre samarbeid kan stimulere og legge til rette for at kvinner tar ansvar i kirkenes fredsarbeid både nasjonalt, regionalt og lokalt».

Delegasjonen ledes av generalsekretær i Norges kristne råd, Ørnulf Steen. For øvrig består delegasjonen av følgende personer:

Sr Else-Britt Nilsen, Den katolske kirke og Styreleder av Norges kristne råd

Biskop Tor B. Jørgensen, Sør-Hålogaland bispedømme av Den norske kirke

Marit Kromberg, Vennenes Samfunn Kvekerne

Tor Kristian Birkeland, koordinator for Kirkelig Fredsplattform

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail