Ny kokk

Nataliia er vår nye kokk!

«Dette er min første jobb i Norge!» smiler hun og legger til at hun er veldig fornøyd.

Til Norge som flyktning

Nataliia kom til Norge i 2022, sammen med sin lille sønn, sin mor, niesen og sin svigerinne. Hun forteller at familien bodde i en liten landsby et stykke fra Kiev, og at de så seg nødt til å flykte da krigen brøt ut.

Etter gjennomført introduksjonsprogram i Norge, begynte Nataliia å søke jobb. Slik endte hun med oss på Katarinahjemmet.

Mange søkere

Da vi søkte etter kokk høsten 2023 mottok vi mange søknader. Nataliia var en av de som ble tatt inn til intervju.

Med både fagbrev i kokke- og konditor fag, og lang erfaring fra bransjen i Ukraina, sto hun strekt. Et ekstra pluss var det at hun hadde en master i Economic sience med spesialfelt i ledelse av organisasjoner.

Trives godt

Å være kokk på Katarinahjemmet har mange sider. En ting er å lage mat, ta bestillinger og sørge for et rent  og oppdatert kjøkken, noe helt annet er det å ivareta husets mange beboere og besøkende. For hos oss er kjøkkenet et av de viktige møtepunktene, hvor beboere stikker innom og slår av en prat. Spisesalen vegg i vegg, det samme. Den sosiale tilstedeværelsen er derfor viktig for kokken.

Da er det godt at det å være noe for folk rundt seg, ikke er noe problem for vår nye kokk. «Jeg trives veldig godt med å jobbe på Katarinahjemmet,» forteller hun og legger til at hun liker å være i fellesskapet som omgir søstrene. «Jeg liker å snakke med søstrene, med kollegene mine og ikke minst med jentene i studenthjemmet,» smiler hun.

Norsk språk og matkultur

Og så er det det å komme fra Ukraina og skulle være kokk i Norge. Dette er i utgangspunktet ikke noe problem hos oss, for her får vi servert mat fra hele verden. Men noen lokale retter settes det jo også pris på. Nataliia har derfor kastet seg ut i en matverden som til nå var ukjent. Og det med friskt mot. Etter halvannen måned serverer hun like gjerne norsk husmannskost, som retter fra Ukraina og andre deler av verden.

Språket går det også greit med. Og et lite pluss er det nok, at sr. Mette setter av tid for litt ekstra norskundervisning i ny og ne. «Det liker jeg veldig godt!» sier Nataliia.

 


 

Vil du støtte søstrenes viktige arbeid? Se vår givertjeneste.


 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail