Vel blåst, Åpen dag!

Det er årelang tradisjon med Åpen dag lørdag før første advent på Katarinahjemmet.

Foto: Anabella Mørk

2. desember 2023 var dagen endelig her, og mange la turen innom.

Litt magert

Dessverre meldte mange frafall i minuttene før dørene ble åpnet. Grunnen var influensa og annen vintersykdom.

Allikevel var det mange som fant veien til klosteret vårt på Majorstuen, og stemningen var det ingenting å si på. Her var besøkende i alle aldre, og alle så ut til å ha en fin tid med julemarket, juleverksted og hyggelige møter.

Stor variasjon
sr. Mette tar imot i inngangen. Her sammen med to av de frivillige. Foto: Anabella Mørk

For det var stor variasjon i tilbudet denne dagen. Det kunne sr. Mette forklare, der hun tok imot i inngangspartiet. Hun kunne fortelle om salgssteder på både Rosahjemmet og i hovedhuset.

På Rosahjemmet var det duket til med bruktmarked. Og det var mange fine ting å kjøpe, om man skulle ønske seg et brukt service, en statue eller strikketøy.

Ja, for her har venner av huset strikket gjennom året, og donert til klosterets julemarked, mens andre har donert bruktgjenstander til salget.

 

I hovedhuset var det både julekakesalg og salg av klosterprodukter og bøker. Klosterproduktene var laget på Katarinahjemmet, men også ved Mariaklosteret på Tautra og i Karmel kloster i Tromsø.

De som ville kunne også ta lodd på en matkurv, en julekrybbe-pepperkake-landsby eller et bilde malt av vår egen sr. Dana Benedicta. I tillegg ble det loddet ut en barne-goddis-kurv. Og det med gratislodd!

Loddtrekningen var klokken 15.00, og førte med seg mange lykkelige vinnere i løpet av ettermiddagen.

Det var også mulig å nyte en vårrull eller ta en kopp kaffe i kaféen. Og der var det mange som benyttet anledningen til å møte venner og kjente. Stemningen var god.

Juleverksted

For de yngste var nok hovedmålet allikevel juleverkstedet. Noen valgte å lage engler, mens andre støpte årets julelys.

Juleverkstedet var spennende, og mange fant veien hit. Foto: Anabella Mørk

Det var også mulighet til å pynte pepperkaker, noe både store og små benyttet seg av. Pepperkakene er et bidrag fra studentene på Katarinahjemmet. En uke før Åpen dag kommer de sammen og baker store pepperkakefigurer til barna. Sånn gir disse pepperkakene trippel glede. Først til de som baker dem, så de som pynter dem og sist til de som gomler dem i seg når anledningen er der.

Barna kunne pynte pepperkaker. Foto: Anabella Mørk
Mange frivillige

Men en slik dag krever sin tid. Her har det vært rigget til i en uke, mens det tok vel to timer å rigge ned.

Både i opprigging, nedrigging og gjennomføring av dagen har frivillige vært involvert. Her har flere sittet hjemme å strikket til salget, mens andre har bakt både til salg og til kafé. Andre har vært innkvartert den siste uken eller kommet på dagbesøk, og bistått med alt fra å bære, rigge bord eller pakke ut og installere.

Selve dagen gikk dermed sin gang takket være svært mange frivillige i mer eller mindre voksen alder. Ja for her var den eldste i 80 årene, mens den yngste kan røpes å ha vært bare 2,5 år gammel. Hans oppgave var å pynte en pepperkake i det dørene ble åpnet, og det gjorde han med stor iver.

Også fire unge tenåringer var engasjert for dagen. De var på en av sine aller første jobboppdrag, og gjorde det strålende både i salg og pepperkakepynting.

Mange frivillige stilte opp gjennom dagen. De ble utstyrt med skråbånd, så de var lett gjenkjennelige. Her er flere i arbeid i kakebua. Foto: Anabella Mørk

Også mange unge voksne stilte opp. De tok plass både i juleverkstedet og i kaféen, og gjorde en stor jobb. Blant disse var en ung nyutdannet fotograf, Anabella Mørk. Hun tok bilder gjennom dagen. Det er hun som har tatt bildene til denne korte reportasjen.

Uten all hjelpen fra frivillige i alle aldre, ville dagen vært vanskelig å gjennomføre. Takk for god hjelp.

 


Vil du støtte Katarinahjemmet og søstrenes viktige arbeid? Les gjerne om vår givertjeneste.

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail