Stor takk

Her følger en oppdatering og en stor takk til alle som bidrar og har bidratt til arbeidet med påbygget på Katarinahjemmet.

Per dags dato er det utvendige arbeidet avsluttet: bygget er under tak, murerne har avsluttet arbeidet – og det er ganske spesielt fint utført!

Her står vi

Vinduene og glassdørene ut mot takterrassen er på plass – også det fineste vinduet, det runde vinduet ut mot gårdsplassen.

Entreprenør, Ståle, viser frem selve stoltheten. Et rundt vindu med kors. Vinduet er nå på plass, og vil bli synlig så snart stillaser tas ned. Vinduet vil være synlig fra Gjørstadsgate, og blir et synlig tegn på hva Katarinahjemmet først og fremst er – et kloster. Foto: Sta. Katarinahjemmet

Elektrikerne er i gang med installasjonene, og malerne har tatt et strøk. Nå skal gulvene legges og innvendig tak etableres. Kjøkken skal installeres, og dører settes inn.

Det skal også bygges en innvendig trapp opp til den nye etasjen, forlenget fra den eksisterende 3. etasjen, og vi får en branntrapp ned på baksiden av huset. Den ligger i deler i bakhagen og venter på tur.

Maleren klargjør trappesjakten. Her kommer det snart en trapp opp til ny etasje. Foto: Katarinahjemmet

Arbeidet går etter planen. Bygget skal stå ferdig i september. Vi er velsignet med dyktige og veldig hyggelige arbeidsfolk som virkelig står på.

Økonomisk

Økonomisk er vi nesten i mål. Vi har gravd dypt i egne lommer, vi har fått ca 4 millioner i gaver bare i år – noe vi er veldig takknemlige for. 2 mill til hadde vært bra, og kanskje når vi det.

Det opprinnelige anbudet lå på 16,8 mill. Med en buffer har vi budsjettert med 21 millioner. Vi håper fortsatt at vi klarer å holde oss innenfor den rammen, selv om det har kommet noen ekstra kostnader til underveis: rehabilitering av pipen, ny sirkulasjonspumpe i sentralfyringsanlegget, ny ståldør til fyrrommet – den gamle var fra byggeår 1936, og holdt ikke helt mål – og nå sist innså vi at det måtte asbestsanering til i det samme fyrrommet.

Og i forkant av selve utbyggingen, byttet vi også ut heisen i gamlebygget.

Gammel heis måtte byttes ut høsten 2022. Det førte til en enklere og rimeligere løsning – en løfteplattform. Løfteplattformen gjør hverdagen enklere for eldre søstre og legger til rette for mer selvstendighet. Med løfteplattformen kan man egenhendig og enkelt bevege seg fra eget boareal og ned til kapellet, eller man kan ta turen opp til ny etasje til kommunitetens stue, kjøkken og veranda. Foto: Sta. Katarinahjemmet
Nødvendig vedlikehold

Hadde vi klart å dekke kostnadene for rehabilitering av gårdsplassen og hagen i samme slengen, ville det vært storartet, men det ser ikke sånn ut i skrivende stund, så det får vi ta etter hvert.

Byggeprosjektet er ikke bare et påbygg, men også en helt nødvendig renovering av det elektriske opplegget og av rørsystemet – begge deler fra byggeår 1936. Vi innså tidlig at vi ikke kunne gape over alt på én gang, så renoveringsarbeidene vil fortsette i årene fremover – en etasje om gangen.

Sommerstengt og nedvask

Akkurat nå er Katarinahjemmet stengt for sommeren. Selve byggingen medfører at alle søstrene – unntatt to – må flytte på seg.

Ettersom alt er dekket med murstøv, har vi hyret en fin gruppe med ungdom denne sommeren, som har hjulpet oss med å rydde og flytte, og gjøre rent.

Ti unge stilte opp og tok sommerjobb på Katarinahjemmet i sommer. De ytte en imponerende innsats, og vasket ned alt som var mulig å vaske ned. Deriblant to biblioteker! Foto: Sta. Katarinahjemmet

Flinke og innsatsvillige ungdommer!

Sommerlig hilsen

Søstrene på Katarinahjemmet


Vi tar fortsatt imot gaver:

Kontonummer: 6029 05 03623 (merket byggefond) eller VIPPS: 720997 (Byggefond). Det er også mulig å starte en SPLEIS.

Hvis dere vil ha mer informasjon, kan dere se på disse små egenproduserte filmene.

Eller ta en titt på Katarinahjemmets historie:

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail