SOMMERTID

Da er juli i anmarsj og Sta. Katarinahjemmet går inn i sommermodus.

Og hva betyr så det?

Gjestehus stengt

I hele juli er vårt gjestehus stengt. Det samme er vår resepsjon.

Bestillinger for høsten kan sendes på epost. Merk at vi kun besvarer epost sporadisk i juli.

Studenthjem

Ønsker du å søke studenthybel? Alle hybler er dessverre leid ut for kommende studieår. Det er mulig å søke om å stå på venteliste. Søknader kan sendes på epost. Du må skrive litt om deg selv, nevne din alder, hvilket studium du skal ta og si litt om hvorfor det er viktig for deg å bo på Katarinahjemmet.

Kloster

Klosteret er aldri stengt, men når resepsjonen er stengt i juli, må man ta kontakt via epost.

Det bes kun vesper i fellesskap i juli. Messen feires i St. Dominikus kirke kl 18.30 på hverdager, 18.00 på lørdag og 09.00 og 11.00 på søndag.

Unge i arbeid

Et av søstrenes mange viktige prosjekter er «unge i arbeid». Her får unge i alderen 13 til 19 nyttig arbeidserfaring.

I juli har seks unge sommerjobb hos oss. De inngår i programmet og er i alderen 15 til 19. Arbeidslaget skal vaske ned rom, bistå på kjøkken og i hage.

I tillegg til de seks, er to unge voksne ansatt som mellomledere. De var selv i programmet «unge i arbeid», da de var yngre.

Programmet «unge i arbeid» er avhengig av lønnsmidler. Det er mulig å bidra med gaver. Gavene til prosjektet må merkes med «Unge i arbeid».

Påbygg

Byggearbeidene tar heller ikke slutt i sommer. Det arbeides trutt med bygget, til stor glede for alle.

Siste uke i juni ble det duket for flere omvisninger. Først fikk de unge i prosjektet «unge i arbeid» være med opp og se. Så kom en mer tilpasset omvisning. Da kom kommunitetens aller eldste søster innom. Sr. Else Marie runder 98 år i november, og bor i dag på pleieavdeling hos St. Josephsøstrene på Grefsen. Selv om det ikke vil komme sr. Else Marie til gode, er noe av formålet med påbygget bedre tilrettelegging for eldre og trengende søstre. Søstre med rullator vil blant annet ved egen hjelp kunne komme seg både til te-kjøkken, stue og takterrasse.

Sr. Else Marie besøkte påbygget i juni. Her er hun ute på terrassen. Foto: Sta. Katarinahjemmet

Samme uke i juni ankom også stoltheten – et rundt vindu. Vinduet har et kors, som vil være synlig fra Gjørstadsgate. Det kan skues fra gateplan så snart stillaser og plastdekke tas ned i løpet av august.

Korset i vinduet er en liten takk til de søstrene som i 1928 sa ja til å komme til Norge. Drømmen deres var et bygg med, ikke bare en, men to etasjer til. På toppen skulle det være et klokketårn.

Det ble ikke et klokketårn denne gangen heller, men korset vil være en stille påminnelse om at Sta. Katarinahjemmet først og fremst er et kloster.

Det runde vinduet med kors, vil være synlig fra Gjørstadsgate. Her viser entreprenøren frem vinduet som ankom siste uke i juni. Foto: Sta. Katarinahjemmet

Hovedsponsorer for byggeprosjektet er

I tillegg har også svært mange private givere og de katolske bispedømmene i Norge bidratt, sammen med en rekke menigheter og klostre i inn og utland. Bedrifter har også donert til prosjektet. Les mer her.

Påbygget trenger fortsatt midler. Støtt oss gjerne.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail