En helt vanlig helg

Denne helgen var Katarinahjemmet fylt av ungt liv.

Det var en ganske vanlig helg egentlig.

Fasteretrett for unge voksne

Lørdag 11 mars inviterte søstrene til halvdagsretrett for unge voksne. Retretten ble ledet av sr. Anne Bente. Tema var Sequela Christi – om å gi sitt liv.

Dagen åpnet med et kort foredrag, før det var tid for stillhet og sakramentstilbedelse i kapellet. Etterpå ble det tid for småprat over en kopp kaffe og noe å bite i, før sr. Anne Bente ledet gruppen inn i Bibelens verden ved foredrag og Lectio Divina. Dagen ble avsluttet med suppe og samtale.

Da det var tid for å ta avskjed var det enighet om at slike dager bør det bli flere av på Katarinahjemmet.

Konfirmantsøndag

Søndagen var det noe mer lyd, da et trettitalls konfirmanter fra St. Hallvard inntok Katarinahjemmet. De kom sammen med konfirmantkateketene Marta og Stian Erdal.

Ekstra stas for søstrene var det da hele gruppen kom til NON og deltok på bønnen. Kapellet var fylt til randen, og flere måtte ta plass i søstrenes benker.

Det var sr. Katarina som tok imot konfirmantene, og som ledet dagen i samarbeid med kateketene. Det ble innføring i klosterliv, men også tid for å utforske helgener. Omvisning på Katarinahjemmet var en naturlig del av programmet.

En av konfirmantene kunne si at dette var en trivelig dag. Hun mente søstrenes kapell var spesielt vakkert, og at dette var en spennende dag.

Familiebesøk

Men ikke bare grupper fant veien til Katarinahjemmet denne helgen, det ble også tid for familiebesøk.

Familier er ikke så uvanlig på Katarinahjemmet. Det er jo mange som kommer innom søstrene på besøk. Både familier og andre. Men, dette var en helt vanlig helg. Og da hører et eller to besøk med.

Fotoseanse

Det var allikevel ikke alt som var som det pleier her hos oss heller. Vi tok nemlig et familieportrett – et bilde der alle søstrene er med. Dette er noe det er vanskelig å få til, og det kan ta måneder fra vi ser behovet til bildet faktisk knipses. Det er jo ofte slik at ikke alle er hjemme på en gang. Noen er ute for dagen eller de er på reise.

Lisa viser frem prøvebilder, mens sr. Dana rigger til lys.

Men det klaffet i dag, og søstrene samlet seg og ble fotografert. Det var Lisa McFadden som stilte opp som fotograf.

Og resultatet? Det kommer etter hvert, når det er redigert og sensurert. For å ta bilder av denne kommuniteten er ikke bare lett. Her er et eksempel på utfordringen «ta bilde av kommuniteten på Katarinahjemmet».  En stikker seg ut av rammen, mens andre sover eller skravler om andre ting.

Bak fra venstre: sr. Sheeba, sr. Dana Benedicta, sr. Marthe. Neste rad: sr. Katarina, sr. Ane-Elisabet, sr. Ragnhild Marie. Foran f.v sr. Anne Bente, sr. Else-Britt og sr. Mette (litt utenfor rammen).

 

Støtt søstrenes viktige bidrag i Norge.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail