Heis høytidelig overrakt

Det få vet er at heisen vår stanset i fjor sommer. Og der ble den stående.

Og det til stor bry for de søstre som virkelig trenger en heis for å komme seg rundt.

Det ble noen runder med vurderinger og undersøkelser. Kunne vi vente med ny heis til byggestart for vår nye og lenge etterlengtede etasje? Eller måtte vi finne en løsning raskere enn det?

Det tok ikke lang tid før vi forsto hvor nødvendig heisen var for at alle søstre skulle komme seg lett rundt i huset. Dermed gikk høsten 2022 til å legge inn ny heis.

Eller heis? Det nye vidunderet er en noe enklere anretning enn en heis. Den er rett og slett en løfteplattform!

Løfteplattformen har vært tillatt for bruk en stund allerede, og vi har rukket å bli glad i den. Med sine glassdører og stille vesen, bærer den oss ned til kapellet og venter tålmodig til bønnen er over, før den hjelper oss opp etasjene igjen.

Sr. Mette har brukt heisen flittig de siste ukene.

Men, i dag var dagen! Dagen da vi høytidelig fikk overlevert heisen. Vi var svært spent på hva det ville si. Skulle vi klippe et bånd? Skulle vi få en nøkkel av et helt spesielt slag?

Bånd nei. Nøkler ja – men av et noe mer ordinært slag.

Det ble noe overraskende da overrekkelsen også bød på et lynkurs i heisbruk. Ja!

Og nå kan vi det. Vi vet å håndtere enhver situasjon fra renhold til evakuering. Ja, og så vet vi hvem vi kan ringe når det er nødvendig.

Vi takker Heisconsult AS og Castor Autogen Mekaniske AS for godt og trivelig samarbeid, og for en fantastisk ny heis.


Vil du støtte søstrenes byggefond? Eller bidra til å gjøre nødvendig vedlikehold mulig? Vi er takknemlig for alle bidrag.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail