Høymesse utendørs

Annen søndag i advent hadde vi messe i hagen hos oss.

Søndagsmesse i hagen på Sta. Katarinahjemmet gjentas tredje søndag i advent – 13. desember.

Et stort behov

Etter nedstengingen av Oslo, har messefeiring med menighet opphørt i Oslo. Kirkens prester feirer fortsatt messe, men folket har ikke mulighet til å delta.

Etter måneder med begrenset sosial kontakt og bevegelses muligheter, begynner mange å føle på ensomhet og fortvilelse. Tar dette aldri slutt?, er spørsmål som dukker opp, og da er det vanskeligere når nye restriksjoner legges til.

Så stengte Oslo helt ned og muligheten for messefeiring opphørte samtidig. Sorgen var stor for mange. Flere, uavhengig av hverandre, tok kontakt med klosteret. De uttrykt savn etter eukaristien og kirkelig fellesskap i bønn. Da bestemte søstrene seg for å forsøke å hjelpe.

Utendørs messe

Men, innendørs arrangementer, inkludert gudstjenester og liknende, er ulovlig i Oslo under nedstengingen. Muligheten for å invitere inn til bønn og fellesskap i kloster, var derfor ikke mulig.

Søstrene hadde en stund snakket om muligheten for utendørs messe i hagen. Da ville flere kunne delta, så lenge smittevernregler ble overholdt. Men det manglet prest, for å få dette til.

Andre adventshelg hadde søstrene retrett med p. Hallvard Hole. Han tok oppfordringen på strak arm, og ganske så spontant ble første utendørs messe feiret ute i hagen. Det var en liten gruppe som kom for å være med, men gleden var stor. Det ble til og med tid for en liten kirkekaffe. Den også ute i hagen.

Ønske om repetisjon

Responsen etter messen var positiv. Søstrene har derfor ønske om å fortsette med messer i hagen, når det er behov for det. Og nå stiller dominikanerpater Arne Fjeld opp.


Velkommen til messe

Tredje søndag i advent inviterer søstrene til messe igjen. Det blir også denne gangen ute i hagen.

Tidspunkt  søndag 13. desember klokken 09.30.

Av smittevernhensyn er det PÅMELDING (begrensede plasser): ring 23215410 eller send epost

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail