Vel blåst!

Årets Åpen dag gikk av stabelen 1. desember!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Det ble det mye gøy av!

Alt fra grunnleggelsen av inviterte søstrene på Katarinahjemmet til Åpen dag, eller basar som det het tidligere. Basaren var et stort arrangement og en viktig del av klosterets inntekt, som blant annet muliggjorde oppføringen av klosterbygningene og nedbetaling av lån. Dørene var åpne i tre uker, med lotteri og salg av brukte og nyere gjenstander, så vel som søstrenes egne håndarbeider. Det ble også avholdt teaterforestillinger med de unge pikene i «hjemmet» som skuespillere, og kostymer og kulisser utlånt fra Nationaltheatret. Basaren var også en viktig arena for å møte søstrene.

I dag er «Hjem for unge piker» et studenthjem for kvinner, mens basaren er kuttet ned til en dag og går under betegnelsen Åpen dag. Det er fortsatt lotteri, salg og mulighet til å treffe søstrene, men teaterforestillinger er erstattet med juleverksted for barn. Det er også en liten kafé med gratis kaffe og kaker. Fortsatt i dag er Åpen dag en arena for å møte søstrene. Mange frivillige er også med på forberedelsene og under dagen. Åpen dag er slik et felles løft, som muliggjør en fantastisk opplevelse for søstre, frivillige og besøkende.

Åpen dag er alltid lørdag før første søndag i advent, som i 2018 falt på lørdag 1. desember. Det var en jevn strøm av besøkene i alle aldre, og stemningen var god.  Lotteriet kunne skilte med både matkurv, kunst og pepperkakehus. Takket være mange fine gaver til salget, var det de som fant noe de kunne bringe med seg hjem. Andre fant en bok, et håndarbeid eller et klosterprodukt. Det viktigste var allikevel samværet. Kafeen var full glede gjennom dagen, og juleverkstedet yret av store og små kunstnere.

Takk til alle som kom innom på Åpen dag. Og ikke minst: takk til alle som gjorde dagen mulig! Det være seg med gaver til salget eller med sin tid!

Åpen dag i 2019 er som alltid lørdag før første søndag i advent og faller på 30. november 2019.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail