Komponist i Paris

Messens struktur er den samme, men det musikalske uttrykk er ulikt.

Dette er noe komponister og musikere som møtes i Paris 15.-19. mars vil erfare. 

Turen ledes av sr. Ragnhild Marie Bjelland,  og åpner med en innføring i fransk kirkeliv og musikalsk utvikling etter Annet Vatikankonsil.

Det er tolv musikere og komponister fra Norge og Sverige som deltar, mange spesielt invitert av et forlag i Norge. Gruppen vil besøke forskjellige kirker i Paris, og slik få mulighet til å føle på varierte uttrykk innen kirkemusikk. Blant kirkene som blir besøkt er St. Gervais, hvor musikk komponert av dominikanerpater André Gouzes benyttes.  I Sacré Coeur, hvor de deltar på vesper, er det musikk skrevet av Philippe Robert som dominerer.  Vesper blir det også i Nôtre Dame, hvor både gregoriansk og nyskrevet musikk benyttes.

Gruppen vil også besøke forlaget Cerf og gjøre seg kjent i det jødiske kvarteret i Paris.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail