Vel blåst for barn og voksne!

Søndag andre april var en rekke familier samlet på Katarinahjemmet med et og samme formål. 

De ville forberede seg til påske!

Det var søstrene som hadde invitert familiene til felles retrettdag i fastetiden. Retretten ble åpnet med messe i søstrenes kapell. Etter messen gikk de yngste barna med sr. Agnes, hvor de fikk være med på Den gode hyrde katekese. En av barna, Mikael på 4 år, fortalte etterpå at det hadde være skikkelig gøy.

Gøy var det også for barna i skolealder. De tilnærmet seg påskemysteriet ved form og farge i fellesskap med sr. Dana Benedicta. De åpnet med å male innendørs, før noen av barne gikk ut og dekorerte søstrenes gårdsplass. De hadde Palmesøndag for øyet, noe som resulterte i et fargesprakende kunstverk med Kristus ridende på et esel inn mot Jerusalem i sentrum, omkranset av mennesker med palmegrener, så vel som påskeharer, kyllinger og egg.

Mens barna koste seg i sine aldersgrupper, fikk foreldrene anledning til egen fordypning i fellesskap med sr. Mette. Temaet for de voksne var Se, vi går opp til Jerusalem! De fikk høre et foredrag, før det ble åpnet for samtale.

Etter at barn og voksne hadde nærmet seg påske på hver sin måte, vanket det middag for familiene og søstrene i fellesskap. Og slik ble en, på alle måter, trivelig dag avsluttet.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail