50 års løftejubileum – sr. Mette Andrésen, OP

Mandag 8. august feirer vi den hellige Dominikus med festmesse i St. Dominikus kirke kl. 18.30. Vi benytter samtidig anledningen til å feire sr. Mette Andresen og hennes 50 års løftejubileum.

_DSC0230 – KopiSamtidig feirer vi at sr. Mette har flyttet hjem til Katarinahjemmet etter 24 års tjeneste i Belgia og Frankrike.

Sr. Mette er født og oppvokst i Oslo. Hun studerte teologi ved Universitetet i Oslo da hun i 1961 ble tatt opp i Den katolske kirke. Etter en kort periode i NRK, inntrådte hun hos våre søstre i Chatillon i Frankrike i 1963 hvor hun fikk sin grunnleggende klosterutdanning. Hun avla første løfter i 1966 og evige løfter i Oslo 1970. Fra 1970 til 1992 arbeidet hun hovedsaklig innenfor katekese – både blant barn og voksne – i menigheter, men også som ansvarlig for Kateketisk Senter. I årene 1975-76 og 1978-80 studerte hun teologi i Paris. Hun har også vært mangeårig medlem i St. Olav tidsskrifts redaksjon.

Fra 1992-98 var hun bosatt i Brussels og tilknyttet ESPACE, dominikanernes Europa-prosjekt. Fra 1998-2004 var hun ansvarlig for opplæring av legfolk i kirkelig tjeneste i bispedømmet Nanterre (Paris). Fra 2008 og frem til hun flyttet hjem, arbeidet hun som pastoralassistent i menigheten St. Jacques, Montrouge, med hovedvekt på å forberede og gjennomføre begravelser.

Velkommen til messe i St. Dominikus kirke, mandag 8. august kl. 18.30, og mottagelse på Katarinahjemmet etter messen.
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail