Freddy Edderkopp & St. Sunniva skole

To onsdager i mai har fjerde klasse ved St. Sunniva skole besøkt Sta. Katarinahjemmet. I forkant av besøket hadde elevene studert boken Freddy Edderkopp i kloster.

web-2-300x170Freddy Edderkopp-serien handler om en liten edderkopp som bor i kapellet på Sta. Katarinahjemmet. Han er litt vel vågal og hopper stadig ned på sløret til en av søstrene. Fra der er han med på alt som skjer i klosteret og utenfor klosteret også. Det er skrevet tre bøker om Freddy Edderkopp frem til nå.  Flere skoler studerer den første bokeni serien når klosterliv står på pensum, mens bok nummer to om sakramentmysterietofte benyttes i katekese. Den tredje boken,Freddy Edderkopp og helgenskaren, planlegges utgitt på St. Olav forlag høsten 2016. Bokserien er skrevet av sr. Ane-Elisabet Røer og illustrert av Roy Søbstad.

DSC0142-300x200Besøket fra St. Sunniva skole begynte i kapellet med en god og dyp samtale mellom sr. Ane-Elisabet og elevene om viktige aspekter ved klosterlivet. Etter samtalen vandret gruppen gjennom de rom som er nevnt i barneboken. Særlig interessert var barna i å se biblioteket, novisiatet og refektoriet, hvor flere spennende scener i boken finner sted.

Besøket ble avsluttet med rebus, mat og boller i hagen. Der fikk elevene hver sin Freddy Edderkopp-nøkkelring i premie.

02_Freddy_farger-209x300
Illustrasjon fra boken Freddy Edderkopp i kloster, ved Roy Søbstad

Spesielt overraskende var det da elevene i klasse 4b kom med egne tegninger fra boken. Disse ble overrakt sr. Ane-Elisabet da klassen kom. Noen av tegningene kan sees nedenfor.

Elevene viste et stort engasjement under besøket, noe som kanskje ikke er så rart for elever som nylig utmerket seg som gode forskere nasjonalt. De to fjerdeklassene ved St. Sunniva skole ble, som eneste klasser fra Oslo, valgt til å delta i Nysgjerrigper 2016! De kom til finale i hver sin klasse – Mat og Åpen klasse. Mens klasse 4a fikk bronsemedalje for sitt gode forskningsarbeid om “Hva spiser vi til middag og har det endret seg de siste 50 årene?”, fikk klasse 4b brosje for sin vel å gode forskning om “Hvorfor drømmer vi forskjellig, og hvorfor husker vi noen drømmer?”.

Vi gratulerer 4. klassene på St. Sunniva skole og takker for kjempehyggelig besøk!
Freddy møter Kjakan i St. Dominikus kirke
« av 6 »
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail