Da vi skulle ha en felles studiedag, falt valget lett på Japan.
Ja, for der har vi klostre uten at vi vet så mye om landet og kulturen.
Klostre i Japan
Vår kongregasjon er i flere land i verden. Da er det viktig å forsøke å forstå noe av det sosiale, kulturelle og historiske bildet søstrene lever under der de er. Nå er det også slik at studier er en viktig del av det dominikanske liv, og når vi slo de to sammen, ble det naturlig å ha en felles studiedag om et av de land vi befinner oss i. Valget falt på Japan.
I Japan har vi søstre i tre forskjellige byer: Tokyo, Kyoto og Sendai. Der driver søstrene barnehager og skoler. De holder på med sosialt arbeid, og også arbeid blant studenter. Sommeren 2025 vil de også, som vi her i Norge, dra med unge voksne til Roma. Anledningen er en pilegrimstur for unge under jubelåret. Deres og våre pilegrimer vil bo sammen og oppleve jubelfeiringen sammen. Også unge fra andre av de land vi har klostre, vil delta.
Gode hjelpere
Studiedagen for søstrene her i Oslo, var innledet i to deler. Først med innlegg av to gjesteforelesere, dernest middag med søstre og forelesere, hvor samtalen kunne fortsette rundt dagens tema.
Foreleserne var Nobukazu Imazu, den første japanskfødte prest ordinert for Den norske kirke, og Monika Kjelsberg, tidligere lektor med blant annet historie og religion som fagområde.
De japanske martyrer
Monika Kjelsberg ga en fin presentasjon av den kristne historie i Japan, med vekt på blant annet de katolske martyrer. Hun viste også mange bilder fra dagens kirker i flere japanske byer.
Zen og katolisisme
Nobukazu Imazu ga en innføring i dialogarbeid mellom katolske og buddhistiske klostre. Et samarbeid som blant annet har ført til at munker og nonner har besøkt hverandre og tilbrakt tid i hverandres klostre og tradisjoner. Mye for å danne et bedre grunnlag for forståelse og respekt mellom tradisjonene.
Også katolsk bønn innen zen-tradisjonen ble belyst. Han fortalte også om dagens situasjon for kristne i Japan.
BLI FAST GIVER