Sommer på Katarinahjemmet

Juli står for døren, og vi går inn i sommertid.

Og da er ting litt annerledes her hos oss.

Ferie

Som ordet ferie tilsier går vi inn i en hvilens tid.

Ansatte har fellesferie og er ikke her i juli.

Flere av søstrene drar også på ferie i juli. Andre venter til august og september. Slik er det alltid noen av oss her hjemme (på Katarinahjemmet).

Men tempoet er et annet. Blant annet er det lite program i vårt kapell i juli. Søstrene ber fortsatt tidebønner, men hver for seg. Slik kan de holde litt mer sitt eget tempo denne måneden. Vesper er unntaket. Den bes i fellesskap klokken 18.00 hver kveld.

Vil du vite mer om sommeren hos oss? Hør gjerne denne samtalen mellom to av våre søstre:

Resepsjon

Vår resepsjon vil holde stengt i hele juli. Ønsker du kontakt med søstrene, kontakt den det gjelder direkte.

Det er ellers mulig å sende en epost til klosteret. (Gjelder ikke bestillinger møterom, gjestehus eller studenthjem. Slike henvendelser sendes til rom.katarinahjemmet@katolsk.no.)

Gjestehus

I juli måned er vår Gjestehus stengt. Det samme er møtelokalet.

For bestillinger fra august send gjerne epost til: rom.katarinahjemmet@katolsk.no

Større vedlikeholdsoppgaver

Selv om det er ferie hos oss, betyr det ikke at det ikke skjer noe. Vi er i sving som alltid, og i sommer er det arbeid med det elektriske anlegget i «nybygget» som står for tur. Nybygget sto ferdig i 1976, og nå er mye av det eklektiske anlegget utdatert. Det fikk vi erfare sist vinter, da deler av varmesystemet stanset opp.

Ung i arbeid

Når huset stenger ned inntas også huset av unge arbeidstagere på sommerjobb. I år har vi åtte unge arbeidstagere blant oss. De er i alderen 13 til 17 år.

Unge arbeidstagere gir mye glede på Katarinahjemmet om sommeren. Her er tre i gang med å lakke gelendrene til hovedtrappen. Foto: Katarinahjemmet

De unge jobber innen hagedrift, vedlikehold, kjøkken og bibliotek. De assisteres av flere av søstrene, og av fire unge voksne som kjenner huset godt og som selv har vært med i programmet «ung i arbeid».

 

 

ØNSKER DU ET GODT PROSJEKT Å STØTTE?

Vi anbefaler å støtte vårt bygg og vedlikeholdsfond eller vårt arbeid for barn og unge.

Se gjerne vår givertjeneste

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail