Utedag til stor glede

Få lot seg skremme av regn og tåke lørdag formiddag.

I stedet ble sekker pakket med pølser, lomper og annet godt. Det var katolsk rusletur. En riktig utedag for alle generasjoner.

Vedgjeng
Flere stilte opp og gjorde dagen trivelig. Foto: Katarinahjemmet

En liten gruppe unge voksne hadde stilt opp denne morgenen. De var vedgjengen for dagen, og oppdraget var å finne en god grillplass ved vannet. Så skulle bålet tennes og grillpinner ordnes. Alt i god tid før små og store skulle komme.

Det ble en våt start! Regnet rant i strie strømmer da den første gjengen inntok området. Men med godt mot og en aldri så liten prat med Vår Herre, lot ingen seg skremme. Snarere var stemningen god, for med så mye vann fra oven, var det ingen problem å kapre den beste grillplassen nede ved vannet.

Små og store

En liten time senere ankom allerede de første. Bålet var da alt tent, og koste seg i påvente av en ivrig grillgjeng.

Det var et bål, så grillingen gikk på omgang. Foto: Katarinahjemmet

Regnet hadde også meldt retrett og solen gløttet sjenert frem nå og da. Og det var til stor hjelp, for mange kom til Sognsvann denne formiddagen. Iveren var stor, da både små og store grillet alt fra pølser og pinnebrød, til deilig marsmalows.

Kunst i snø

Det ble også tid for både aking og kunstøvelser. Snøen var våt, men også kram, og slik var det enkelt å forme små figurer. Det var både blekksprut og minisnømenn og se. Og som en ekstra bonus, ble de dekorert i alle slags farger. Det sørget medbragt konditorfarget vann for.

Snøen ble dekorert med vann iblandet konditorfarge. Foto: Katarinahjemmet
Akebakke

Med god vilje ble en akebakke akseptert som en sådan. Det krevdes rett og slett en god porsjon positiv innstilling for å se bakken, Ja, for denne akebakken var om mulig enda mer i miniatyr enn snømennene.

Men, den var ikke mindre populær av den grunn. Noen små akte for aller første gang, mens andre var rene resere. Den korte bakken målte rundt to meter – toppen – og ble forsert både ti og tjue ganger. Selv søstrene fant til bake til gamle kunnskaper og for nedover isen.

Sr. Ane-Elisabet (t.h) i kamp om førsteplassen ned akebakken. Foto: privat
Må gjentas

Turen ut i skogen er et av søstrenes prosjekter. Arrangementet går under navnet «katolsk rusletur»,  og er et generasjonsarrangement. Familier, unge og gamle møtes ute. Noen går litt tur eller man bare leker, griller og hygger seg sammen.

Vinterens rusletur gikk til Sognsvann, og ble arrangert av to av søstrene i samarbeid med flere frivillige. Dagen var vellykket og flere ba om at søstrene også måtte få til en rusletur med full bålpakke også til sommeren.


 

Vil du støtte søstrenes viktige arbeid? Se vår givertjeneste.

 


 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail