Katolsk rusletur – vinterferieaktivitet

Friluftsliv er et viktig tema i folkehelsearbeidet, og terskelen for å ta del i friluftsliv skal være lav, sier regjeringen.

Og nå inviterer vi til tur ut i naturen igjen.

Katolsk rusletur

Søstrene har helt fra de ankom Norge for snart 100 år siden, vært ivrige naturbrukere. Norge var ganske så annerledes enn skogene i Frankrike, men de var på misjon og ville tilegne seg lokale skikker. En noe utfordrende natur stoppet dem derfor ikke. De lærte seg tidlig å stå på ski, gå i høyfjellet, eller benytte seg av naturens gaver i bær, frukt og sopp.

Søstrene lærte seg tidlig å gå på ski. De første brukte jordene, der Frognerparken ligger i dag, men turene ble mer utfordrende etter hvert. På dette bildet er tre av søstrene på Kolbotn, og skiene er tatt med. Foto: søstrenes arkiv

Også i dag er dette aktiviteter søstrene hengir seg til. Det var derfor naturlig at to av søstrene fant opp «katolsk rusletur» for noen år siden.

Katolsk rusletur er en av våre mange hyggelige aktiviteter. Det er ganske enkelt slik at vi en til to ganger året inviterer vi til en tur ut i det fri. Små rusleturer eller en felles grilldag ute i det fri.

Katolsk rusletur er spesielt tilrettelagt for barnefamilier, men alle kan delta. Formålet er å skape vennskap innen kirkefellesskapet, ved sammen å tilbringe tur ute og helst i naturen.

Bål og snø

Denne vinteren går turen til Sognsvann og datoen er lørdag 24. februar. Vi møtes for å bålgrille klokken 13.00.

Det tennes bål. Alle oppfordres til å ta med seg grillmat og noe å drikke.

Generasjonstreff

Arrangementet er ment for alle aldre. Ta med familie, venner eller nabo og bli med. Gangveien rundt Sognsvann er måkt om vinteren, og ønsker man ikke bruke ski, skøyter, er det mulig å gå på bena til bålplassen.

Ski, skøyter og akebrett

De som ønsker å gjøre mer ut av dagen, oppfordres til å ta turen til Sognsvann allerede tidligere på dagen. Ta med seg ski, skøyter eller akebrett, og ha det gøy! Sammen.

Det er også mulig å gå bruke skøyter, ski og akebrett mens vi er samlet, da vi er midt i paradiset for slike aktiviteter. Det er dog ikke mange bakker ved Sognsvann, så akebrett er nok morsomst for de yngste.

Låne utstyr

Mangler dere utstyr for vinteraktiviteter? Det er mulig å låne utstyr for barn og unge på Skattkammeret. For voksne er det en liten leie. Skattkammeret er drevet av Kirkens bymisjon og har en rekke utlånssteder i Oslo og andre steder rundt i landet. Les mer på Kirkens bymisjons sider.

Oppmøte

Melde gjerne fra om deltagelse og spørsmål til bli.med.katarinahjemmet@gmail.com eller ane.roer@katolsk.no, eller bare møt opp ved kiosken etter bommen litt før kl. 13.00 (passer bommen ved å gå ned gangvei fra parkering).

Det er parkering for de som kommer med bil. Ellers ta T-bane nr 5 til Sognsvann.

Bålturen arrangeres i samarbeid med vår barsel- og småbarnsgruppe.

 


Vil du støtte søstrenes viktige arbeid? Se vår givertjeneste.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail