Og kongene de kom

Søndag 7 januar vår årets første messe for vår barsel- og småbarnsgruppe.

Den ble markert med Hellig-tre-kongers-fest.

Kuldegrader intet hinder

Allerede en halv time før messen begynte søstrene å følge med på døren. Spenningen var til stede. Ville familiene trosse kulden og komme i messe denne dagen?

Jo da. Komme gjorde de. Og en mor kunne til og med fortelle at «i dag var det ikke vanskelig å komme seg ut av døra». Ja, for hvem vil vel bli hjemme når det er hellig-tre-kongers-fest på Katarinahjemmet?

Messe

Og noen minutter over tiden, begynte messen. Det var p. Paul-Dominic fra St. Dominikus kloster som var celebrant.

Etter messen ble det tid for en ørliten katekese. Barn og voksne kom frem til julekrybben. Det bød på en god prat om både Jesusbarnet, kongene og gavene de hadde med seg.

Tre konger

Etter messen vanket det boller, pepperkaker og kakao i peisestuen. Ungene lekte og koste seg, mens foreldre og søstre småpratet. Stemningen var lett og god.

Så kremtet det litt ute i gangen, og inn kom tre fantastisk flotte konger. I majestetisk positur vandret de gjennom rommet, før de stanset og forklarte hvem de var.

Både barn og voksne måpte, selv om de nok allerede forsto at dette var de tre kongene man ventet på. Et flott syn var det, rett og slett.

Gaver

Gaver hadde også disse kongene med seg.

En av dem hadde en liten pose med sjokolade og klementin og den andre et fint bilde av julekrybben.

Den tredje slo nok spesielt godt an. Han skulle egentlig gi gaver til de som enda ikke kunne spise sjokolade, men det endte med at alle barna fikk. Ja for den tredje kongen hadde med seg selveste barnebokhelten Freddy Edderkopp – i form av nøkkelring.

Frivillige

Dagens konger var et lite mirakel til dagen.

Ja, for det så lenge ut til at det verken skulle være konger eller kongeklær. Men når det var som mørkest plinget telefonen, og den ene kongekandidaten etter den andre meldte seg.

Og kostymene kom også til. En av kongekandidatene laget kostymer, mens en annen fikk til en avtale med St. Olav menighet. Slik ble kongene ikke bare konger, men uten tvil de tre kongene fra evangeliet. Vi takker både menigheten og de tre kandidatene som satte av formiddagen for gruppen vår.

Møter for barsel- og småbarnsgruppen

Barsel- og småbarnsgruppen vår møtes hver første søndag i måneden for messefeiring kl 10.00 i vårt kapell. Etter messen er det sosialt samvær og kirkekaffe i peisestuen. For mer informasjon kontakt Paulina Górka: paulina.blecha@gmail.com eller 46321162.

De aller yngste, som fortsatt er babyer, møtes også til sakramentstilbedelse hver torsdag kl 11.30 (barseltreff). Ta kontakt med Astrid B. Ødegaard (92344669) for mer informasjon.

Følg ellers med på vår arrangementskalender på vår hjemmeside.

 


 

Vil du støtte søstrenes viktige arbeid? Se vår givertjeneste.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail