Endelig! Oppdatering byggeprosjekt

En ny erkjennelse: Det er ikke bare penger og gode folk som trengs for å bygge ut. Det kreves også betydelig tålmodighet. Og det er det vanskeligere å samle inn til.

Det tok altså drøye tre måneder å få de siste tillatelsene og dispensasjonene fra Oslo kommune. Saken er at da vi først fikk byggetillatelse (mars 2020), hadde vi ikke utredet brannvern, konstruksjonssikkerhet osv. Det ville være bortkastede penger hvis vi ikke fikk tillatelse. Det fikk vi, så kom koronaen, men så omsider, høsten 2021, gjenopptok vi det videre planleggingsarbeidet. Det medførte visse endringer ut fra konstruksjonshensyn og i tillegg krav om en ekstern rømningsvei i tilfelle brann.

En branntrapp ble tegnet inn på baksiden av huset, og søknad om endringstillatelse sendt inn 1. april. Fem dager før den mye omtalte småhusplanen i Oslo, som satte en stopper for videre utbygging i småhusbebyggelse. Noe som førte til et rush av søknader, og behandlingstiden i kommunen som før tok en måneds tid, tar nå minimum tre. For vårt vedkommende skal også byantikvaren inn i bildet, så ting tar derfor litt mer tid også av den grunn.

Men nå, en uke ut i fellesferien, kom endelig de siste tillatelsene og dispensasjonene. Arbeidet med anbudsrunden er nå i gang, men det blir helt sikkert utsettelser ettersom vi nå befinner oss i fellesferien.

Uansett, arbeidet er kommet et stort steg videre selv om det ikke synes utenfra!

Vi er takknemlige for alle som har gitt oss gaver til byggefondet. Arbeidet fortsetter, og det er mulig å støtte oss enten via konto nummer:
6029 05 03623 (merk gave med «Byggefond») eller
VIPPS: 720997 eller
PayPal


 

Mer om bygget

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail