Volontørtur til Lillehammer og Gjøvik

Det var stor stas da våre volontører besøkte Lillehammer og Gjøvik 5. november i år.

 Volontørene drar jevnlig på tur til menigheter innen Oslo katolske bispedømme, for å bli bedre kjent med den katolske kirke hverdag i Norge. Høstens tur var lagt til Mariakirken på Lillehammer og til den gryende katolske menigheten på Gjøvik.

Da gruppen ankom Lillehammer fikk den først en god innføring i menighetens historie, så vel som dagens situasjon for menigheten. Innføringen var ved sogneprest Reidar Voith. Menigheten er for tiden i lokaler tilhørende Den Norske kirke, siden deres egen kirke, er under rekonstruksjon. Dette var allikevel ikke noe hinder for en imponerende omvisning i den tomme kirken og på kirketomten.

Etter omvisning sto norsk kulturhistorie og Lillehammers lokalhistorie på programmet. Det ble besøk på Lillehammer kunstmuseum, hvor sogneprest Reidar Voith og en representant fra menigheten viste rundt. Det ble også tid til å se Bjerkebæk fra utsiden. Bjerkebæk var Sigrid Undsets hjem i Lillehammer, og et av målene med turen var å komme hit. Sigrid Undset er en del av Katarinahjemmets historie, og var spesielt viktig for søstrene i de første årene etter grunnleggelsen.

Fra Lillehammer gikk turen videre til den gryende menigheten på Gjøvik. Her deltok gruppen i messen og kirkekaffen. Det ble en spennende og lærerik dag. Vi takker menigheten i Lillehammer og Gjøvik for besøket.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail