Olsok i Trondheim

Er du blant de heldige som legger turen til Trondheim til Olsok, har du mulighet til å høre både sr. Else-Britt og sr. Anne Bente fra Sta. Katarinahjemmet.

Olsok er høytidsaftenen før festen til Den hellige Olav (29. juli), og Den hellige Olav er vårt lands vernehelgen. Festen for Den hellige Olav feires både i den katolske og den ortodokse kirke i Norge, og markeres også av den Norske kirke. Olavsfestdagene i Trondheim og Olsokdagene på Stiklestad er viktig i denne sammenhengen. Her møtes kristne på tvers av kirkesamfunn, og på tvers av konfesjoner benytter mange anledningen til å gå pilegrim til Nidarosdomen, som del av markeringen. I år går blant annet kulturminister Linda Hofstad Helleland pilegrimsleden fra Oslo til nettopp Trondheim.

Under Olavsfestdagene i Trondheim legges det gjerne opp til både religiøse, kulturelle og andre innslag. På katolsk hold er Trondheim stift og St. Olav domkirkemenighet ansvarlig for programmet.

I år er både sr. Anne Bente Hadland og sr. Else-Britt Nilsen fra Katarinahjemmet invitert til aktivt å delta i programmet;

27. juli kl 16.00 sr. Anne Bente Hadland deltar under seminaret:  Pilegrim i det livssynsåpne samfunn (sted:  Lian Restaurant, Trondheim)

31. juli kl 11.00 sr. Else-Britt Nilsen sitter i panel under korttidsseminaret. Tema: Reformation in our world today – an ecumenical conversation. (Sted: Øysteinsalen i Erkebispegården)

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail