Dette var topp!

Familien er et sted for å lære å gjøre mot den andre, hva man ønsker gjort mot seg selv.

Dette var av de ting som ble drøftet under familiedagen på Katarinahjemmet den 25. mai.

Det var et trettitalls deltagere med på familiedagen, regnet i stort og smått. Barn og voksne var sammen under måltider, men hadde ellers hvert sitt program.

Erfaringsbasert vinkling

Foreldrene møttes til innlegg og samtale. Hovedtyngden lå på temaet «Å vokse opp i tro, og oppdragelse av troende barn i dag». Denne delen av dagen ble ledet av Kristin B. og Eirik Aavitsland, som delte av sine erfaringer, som ektepar i møte med troen og foreldrerollen. Deres innlegg ble verdsatt og ga grobunn for god drøftelse familiene imellom.

Senere på dagen ble temaet snudd, fra å fokusere på foreldrenes opplevelse og oppgave, til barnets opplevelse av en oppvekst i en familie i tro. Det var Marta Krakus som delte fra sin egen oppvekst i en katolsk familie, med fokus på hvordan et familieliv bygget på tro, påvirket hennes egen tro senere i livet.

Katekese og masse, masse lek

Barna hadde eget program. Barna var i alder en måned til syv år, så det ble mest lek. Både ute og inne. Noe tid for samtale, spill og tegning, ble det for de litt eldre. Mot slutten av dagen var alle barna samlet, til en kort katekese.

Se og gjøre

Ideen bak familiedagen, kom opp under et møte i gruppen UngOP i april 2019. Det var ekteparet Filipe og Teresa Alves, som påpekte et behov for en slik dag. De unge i UngOP har et ønske om å leve sitt liv etter det dominikanske prinsipp “contemplata aliis tradere”; å bringe til andre frukten av ens bønn og fordypning. Prinsippet kommer gjerne til uttrykk i en evne til, ikke bare å se et behov, men kanskje først og fremst i viljen til å møte dette behovet, så langt mulig. I god dominikansk ånd, tok Teresa og Filipe derfor oppdraget på strak arm, og gjorde familiedagen, de så behov for, til virkelighet. Det takker vi dem for!

Også andre unge hjalp til. Frivillige tilknyttet Katarinahjemmets leksehjelp og unge fra gruppen UngOP, bidro til programmet for barn. Takk også til dere!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail