Kapellet vårt er 80 år!

2. oktober er det 80 år siden kapellet på Katarinahjemmet ble innviet.

Søstrene kom hit i 1928 og hadde naturligvis et kapell helt fra starten av også, men da nybygget (nå: gamlebygget) sto ferdig i 1936, fikk kapellet sin vedvarende plass der.

I kronikken står det at innvielsen fant sted klokken 6 om morgenen ved brødrenes prior, p. Bechaux. Men de andre brødrene var også tilstede, p. Lutz, p. Le Breton og p. Vaneufville, og det var også alle pensjonærene ved Katarinahjemmet, 21 i tallet, med unntak av en som hadde forsovet seg. Det var også mange gjester utenfra. De samlet seg igjen om kvelden, og dagen ble avsluttet ved utlodning i regi av p. Vaneufville. Alt står i vår kronikk.

Kapellet går over to etasjer og hadde til å begynne med også galleri der hvor vi nå har et større besøksrom. Kapellet har vært totalrenovert to ganger. Første gang etter Det annet vatiankonsil i tråd med de nye liturgiske retningslinjene. Andre gang i 1993 da det fikk den utformingen det har i dag.

Freskene i kapellet er laget av den franske dominikanerpateren Marie Alain Couturier, som også har malt freskene og laget glassmaleriene i St. Dominikus kirke. Våre glassmalerier er av langt senere dato og laget av Finn Christensen. I senere tid har sr. Else-Marie laget ikonene i alteret som fremstiller de tolv apostlene. Madonnaen bak i kapellet er laget i Tyskland på midten av 1800-tallet. Og relikviene i alteret? Jo, det er av de vietnamesiske martyrer.

Jubileet ble markert i all stillhet under vesper.

Før Vatikankonsilet
« av 8 »
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail