Jul på Folkemuseet i Oslo

vol_folkemuseum_12122015Lørdag 12. desember dro sr. Ane-Elisabet og Sta. Katarinahjemmets volontører til Folkemuseumet i Oslo.

Her var det julemarked, med utallige salgsboder og smakebiter i norsk trasjosjonsmat som lefse, elgpølse, flatbrød og mye mer.

I flere av husene var det gjort klar for julefeiring, og flinke guider fortalte om juletradisjoner fra forskjellige tidsperioder og steder i Norge. Et sted var det strødd halm på gulvet, et annet sted sand. I et hus ble det brygget juleøl, mens de i et annet bakte deilig tykklefse.

Sta. Katarinahjemmet har mottatt volontører siden 2005. Endel av volontørenes program er å lære om norsk kultur, historie og språk. Besøket på Folkemuseet ga gruppen mulighet til å «se» mer av Norge, og å lære om de forskjellige juleskikkene som finnes.

Høydepunktet var allikevel en tur med hest og kjerre, som selfien under viser.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail