10 år med volontører!

10aar_volontorerI 2005 åpnet søstrene på Katarinahjemmet et volontørprogram, som skulle gi unge kvinner i Norge en mulighet til å gi en begrenset tid i tjeneste for den katolske kirke. De to første, Lisa fra Norge og Rebecka fra Sverige, ankom høsten 2005.

Alt året etter ble vi kontaktet av Dominican volunteers International som ba oss åpne for volontører derfra. Magda fra Colombia kom raskt etterpå, og det samme gjorde Erika.

I 2012 ble volontørprogrammet igjen utvidet med et samarbeid med Bonifatiuswerk i Tyskland. De ønsket å gi unge i Tyskland mulighet til å oppleve en levende og aktiv kirkehverdag. De så at dette var mulig i Skandinavia hvor den katolske kirke gjenspeiler verdenskirken ved de mange nasjonaliteter, språk og kulturer. Resultatet av samarbeidet ble først at Hannah fra USA kom i 2012, før den første tyske volontør fra Bonifatiuswerk, Ira, ankom Sta Katarinahjemmet september 2013.

Ved siden av å gi tid til tjeneste i kirken i Norge, gis volontørene mulighet til å lære mer om Norge, om kultur, språk og historie.

I alle år siden 2005 har unge kvinner bodd og tatt del i søstrenes misjon i Norge. De er en uvurderlig hjelp for oss, men også for lokalkirken, hvor de tar på seg forskjellige oppgaver; kor, arbeid med barn eller gamle, fredagslunsj, kontorarbeid m.m.

Vi takker alle våre volontører gjennom de ti årene som er gått!

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail