Jeg var volontør høsten 2005 og våren 2006. Dette året har hatt veldig stor betydning for mitt liv. Jeg lærte blant annet  at det å jobbe frivillig er noe som gir stor menig. Jeg har derfor også fortsatt med frivillig arbeid etter at jeg var ferdig som volontør på Katarinahjemmet.

Som volontør lærte jeg å finne glede i de små ting. Da jeg til og med synes dovask og oppvask var gøy og givende, ble jeg overrasket. Det hadde jeg aldri drømt om. Jeg lærte at selv de minste ting blir morsomt, når man gjør det for andre. Det  var ikke selve vaskingen som gjorde at det var gøy, men bevistheten og tanken om at jeg gjorde dette for andre mennesker, uten at jeg forventet å få noe tilbake, fikk arbeidet til å virke som en lek.

Noe jeg fikk som volontør og som har vært viktig for meg siden, var en mye bedre selvtillit. Jeg fant på Katarinahjemmet et sted hvor jeg kunne være 100% meg selv og hvor det var mer enn nok. Katarinahjemmet er blitt et sted for meg der jeg kan lade batteriene og hvor jeg føler meg veldig hjemme, og jeg har ofte besøkt klosteret siden.

Mitt år som volontør har gitt meg nye venner for livet, både fra inn- og utland. Jeg føler meg privilegert og ydmyk som fikk muligheten til å være volontør og som fikk bruke et helt år av mitt liv på Gud, mine medmennesker og på Kirken. Det å få oppleve frihet i fattigdom, gjorde meg mer rik, enn jeg kan forklare. Jeg hadde ikke annet enn til det jeg trengte, men følte aldri at jeg manglet noen ting. Jeg hadde det perfekt og opplevde en hverdag med mindre bekymring enn jeg hadde før eller har nå. Et takk og et smil og muligheten til å bidra til det felles gode, var bedre enn all verdens rikdom.

Jeg fikk også mulighet til å komme nærmere Gud både gjennom mitt engasjement i kirken og gjennom bønn og fellesskap. Det å få følge klosterets timeplan og bønneliv, var veldig berikende.

Jeg vil gjerne bruke denne anledningen til å takke søstrene for den muligheten de ga meg, da de lot meg ta del i husets liv gjennom mitt volontørår.

Lisa McFadden

10. desember 2012

http://www.slideshare.net/aroer/volontr-2005-06

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail