Til et liv i kloster kalles man av Gud. Kallet identifiseres gradvis gjennom bønn, veiledning, og ved oppriktig å søke Gud og hans vilje. Ofte kan tilsynelatende tilfeldigheter være den eller de veivisere man trenger for å finne frem. Et menneske, en tekst, en hendelse, et møte.

rygg-768x1024De aller fleste klostre er åpne for å ta imot og veilede mennesker som søker Gud, og søker hans vilje med sitt liv.

Salig den som (…) har sin lyst i Herrens lov og grunner på den dag og natt. Han er lik et tre plantet nær rinnende bekker som gir sin frukt i rette tid og ikke står med vissent løv (Salme 1)

De er plantet i Herrens hus. I hans forgård skal de blomstre. Selv grånende bærer de frukt, gir ikke tegn til å visne. (Salme 92)

Salmenes bok inneholder mange slike vakre bilder på livet i Herrens tjeneste. De er et godt bilde på kallet som tas imot og får vokse, modnes og utvikle seg i trofast kjærlighet gjennom et langt liv. «Lik et tre nær rinnende bekker», «selv grånende bærer de frukt, gir ikke tegn til å visne.»

Et kall til et liv i Jesu Kristi etterfølgelse er et liv nær denne kilden, nær Ham som er selve Livets kilde. Alle kristne er gjennom dåpen kalt til et liv i Jesu etterfølgelse. Noen får et kall til å leve dette liv i kloster. Dette er et liv i Guds og menneskers tjeneste. Til det livet kalles man av Gud, Gud kaller hvem han vil til hva han vil, det kan være like ubegripelig for den som mottar kallet som for omgivelsene.

Kallet identifiseres gradvis gjennom bønn, veiledning, og ved oppriktig å søke Gud og hans vilje. Ofte kan tilsynelatende tilfeldigheter være den eller de veivisere man trenger for å finne frem. Et menneske, en tekst, en hendelse, et møte. De aller fleste klostre er åpne for å ta imot og veilede mennesker som søker Gud, og søker hans vilje med sitt liv.

Kallet forutsetter tro. Tro på Gud som vil verden for dens egen skyld, og som frelser og opprettholder sin skapning. Kallet forutsetter også ønsket om å delta i det verket for Guds og menneskers skyld. Den endelige bekreftelsen på at man har et klosterkall får man når man blir godtatt av et kloster.

Er du interessert i å vite mer? Kontakt sr. Anne Bente Hadland

LES OGSÅ: Hva er klosterliv? | Ofte stilte spørsmål om kall

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail