Knallbra familiedag

Lørdag 1 april var det knall familiedag på Katarinahjemmet.

Og med mer enn seksti påmeldt, ble det mye mat å koke. Det gjorde sr. Katarina med glede!

Alle aldre og flere menigheter

Det var en flott gjeng som fant veien til oss lørdag før palmesøndag. De kom for å ha en familiedag sammen.

Her var nyfødte (bare tre uker gammel var yngste deltager), barn og ungdom, og voksne. Ja, noen hadde til og med fått med seg en bestemor! Veldig fint var det.

Og familiedagen viste seg å bli en minileir for familier, med representanter fra flere menigheter. Ja, for foruten de menighetene i Oslo som var representert, kom deltagere fra Kristiansand, Kongsberg, Drammen og Asker og Bærum. Og, da stiftes nye bånd og vennskap.

Palmesøndagens messe

Dagen begynte med palmesøndagens messe. Straks etter frokost for husets beboere, ble spisesalen gjort om til kirkerom. Ja, for her fant første ledd av messen sted. Alle ble utstyrt med palmegrener. og sangark. Så begynte det.

Dagen begynte i spisesalen. Her var det palmevelsignelse, før alle gikk i prosesjon ned i kapellet.

Og denne dagen kunne vi ta frem et av Katarinahjemmets klenodier. Et prosesjonskors donert til klosteret fra den fransktalende katolske gruppen i Oslo. De pleide ha sine messer i vårt kapell, og donerte korset til klosteret, da de flyttet messene til et større kirkerom. De franske messene finner i dag sted i St. Joseph kirke.

Palmegrenene ble velsignet. Så startet prosesjonen. Den sneilet seg ned trappen og gjennom hele underetasjen og ned til kapellet.

Hele tre ministranter ledet an prosesjonen, til fin sang fra alle som fulgte etter. Og fremst gikk en ministrant med et av Katarinahjemmets klenodier. Et prosesjonskors donert fra den fransktalende katolske gruppen i Oslo. De pleide ha sine messer i kapellet på Katarinahjemmet, og donerte korset til klosteret i 2007, da de flyttet messene til et større kirkerom. De franske messene finner i dag sted i St. Joseph kirke.

Vel nede i kapellet gikk messen sin gang. Det var fr. Paul-Dominique fra St. Dominikus kloster som feiret messen med oss. Og selv om messen ikke var lengre enn den måtte være, ble det tid til både sang, lesninger og lidelseshistorie.

Program etter aldersgruppe

Etter messen begynte programmet. Det var fire parallelle løp. Alt etter aldersgruppe. Her var gruppe for 1-3 åringer, en annen for 4-6 åringer, og så en for alle skolebarn i alderen 7-14.

De voksne hadde sitt program og tilbrakte tiden på Rosahjemmet. Det ble tre innlegg og også mye tid til samtale.

Under et av innleggene for de voksne. Det var både nye og eldre familier med. Det var også par til stede som forberedte seg på ekteskap.

Det var tre innledere for de voksne:

• Katarzyna Jachimowicz. Tema for innlegg: Seksualitet i familien i lys av kroppens teologi.
• Barbora Nentwichova. Tema for innlegg: Fruktbarhet i Kristi lys – en innføring i naturlig familieplanlegging.
• Sr. Anne-Bentes Hadland. Tema for innlegg: familien i frelsesverket.

Teater

Gruppen 7-14 overrasket. De hadde jobbet godt! Og imponerte! De hadde satt opp et teaterstykke. Handlingen var om Jesus som red inn i Jerusalem, og folket som hyllet ham og viftet med palmegrener.

Eselet gjorde spesielt stort inntrykk.

Felles middag

En familiedag må ha noe felles program også. Det åpnet med messe og måltidet der – nattverden.

Et barn viser frem dagens arbeid under felles middag mot slutten av dagen.

Dagen ble også avsluttet med et måltid. Alle familiene samlet seg da igjen på spisesalen. Nå var bordene rigget tilbake på plass. Og, det ble en grytepastarett. Til stor glede for store og små.

Frivillige

Denne dagen ville ikke vært mulig å få til uten frivillige.

To av de frivillige som gjorde dagen mulig. De (og sr. Katarina) hadde om natten gått ekstrem korsvei gjennom Oslos gater. De kom allikevel og sørget for at dagen ble god for familiene. I tillegg til dem stilte en rekke andre frivillige. Takk til alle. Foto: Katarinahjemmet

Her var frivillige i kulissene og planleggingen, men også i barneaktiviteter og som foredragsholdere. Vi kan regne et femten-talls frivillige som gjorde dette mulig. Takk til alle dere!

Vi takker også alle familiene som kom, og sier som en av deltagerne sa: Nå har vi fått nye venner! Og nå: god stille uke og påsketid til alle.

 


Støtt søstrenes viktige arbeid.
Givertjeneste (gaver fra Norge)
Donation service (donations from all countries)
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail