Bli med på familieleir i sommer

Når Norges unge katolikker inviterer til familieleir sommeren 2022, er det for aller første gang!

Pia Reginold (praktisk sjef) og Vivian Jensen (leirsjef)

I 2022 feirer NUK 75 års jubileum. Det er snakk om 75 år med aktiviteter for barn og unge, både lokalt og nasjonalt. Og nå inviterer de altså til familieleir også! Gratulerer NUK! Gratulerer familier!

Hvorfor NUK familieleir?

Vi spør Vivian Jensen om dette. Hun er nemlig leirsjef og står for organiseringen av leiren. «Vi har i en lang tid i barneutvalget i NUK prøvd å arrangere noe rettet for de yngste barna i Kirken ettersom vi har mye aktiviteter for ungdom,» forklarer hun.

Så leiren for familier, er tilrettelagt for alle aldre. Ja, selv spedbarn! Det blir en leir der foreldre og barn i alle aldre, kan utfolde seg i fellesskap med andre familier. Og leirsjefen røper at det blir mulighet for nettopp det, å utfolde seg i fellesskap med andre. «Og da håper vi det vil vokse vennskap ut av det,» forklarer leirsjefen, «for personlig syns jeg det er viktig at barn får muligheten til å erfare og danne vennskap i et trygt miljø – og her med foreldre og søsken til stede.»

Så vennskap og fellesskap er viktig?

Det bekrefter leirsjefen. «Og da snakker vi om vennskap i Kristus. Håpet er nemlig at vennskap i Kristus vil gro ut av fellesskapet vi lever under familieleiren. Vi håper alle, både store og små, vil erfarer fellesskapet i Kirken, og at alle drar hjem igjen med styrket tro.»

Kan du røpe noe om programmet?

«Det kan jeg,» smiler hun. «Programmet er satt til å gi barn og voksne en minnerik sommer med mye latter. Derfor har vi en dag der vi er på utflukt utenfor leirens område, vi skal blant annet til Hovinkirke og Hallerud badeplass. Det blir også mange aktiviteter som vi håper både barna og de voksne vil synes er morsomt, slik som tivoli og rebusløp. Vi har selvsagt noe mer på lager, men da må man melde seg på for å få det med seg!

Hva vil du si til de som vurderer å melde seg på?

«Jeg syns alle burde oppleve en leir i regi av NUK, enten om man er barn, ungdom, voksen eller veldig godt voksen.  Denne leiren er ikke noe unntak. Dere kommer ikke til å angre.

Kan du røpe mer om lederne?

«Vi er en flott gruppe ledere,» forteller leirsjefen.  Hun forklarer at leirteamet for familieleiren er bygget opp på samme lest som for andre leirer. Her er det leirsjef, praktisk sjef, en har ansvar for førstehjelp, og det er mange dyktige aktivitetsledere. Leirpresten er også med. Det er p.  Khiem Duc Nguyen. Noe mer uvant er kanskje bidraget fra ordenslivet. Det er nemlig også en søster med.

Et siste ord?

Leirsjefen nikker: «Jeg har lyst til å si en ting. Det er nesten slik at ledere i NUK er profesjonelle når det kommer til lek og moro. Så her er det bare å melde dere på!

Ja, så her er det ingen tid å miste. Meld på familien i dag;

NUKs familieleir finner sted på Mariaholm ved Spydeberg i perioden 14.-17. juli. Påmeldings fristen er 3. juli 2022. For påmelding og mer informasjon se her.


Foto: Sta. Katarinahjemmet Pia Reginold (praktisk sjef) og Vivian Jensen (leirsjef)

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail