En fantastisk tid – tross alt!

Tross nedstenging, har de siste månedene bragt mye fint med seg.

P. Oddvar Moi før en av messene i vintermånedene. Foto: Arlyne Moi

Men vil utendørs messefeiring på Katarinahjemmet, stå tilbake som et godt minne fra en vanskelig tid? Det vil det i alle fall for oss. For dette har vært en givende og gledelig begivenhet i vår historie. Men nå åpner Oslo opp igjen, og våre kirker og menigheter kan endelig ta imot flere. Vi avslutter derfor utendørs messefeiring her hos oss. 

Takk til alle som bidro

Nesten uten unntak, har vi helt siden advent og frem til i dag, kunnet invitere til utendørs messefiring her på Katarinahjemmet. Det kan vi takke flere av vår prester for. De har stilt opp, så sant de har hatt anledning, og verken kuldegrader eller regnvær har stanset dem. Vi sender derfor en varm takk til St. Olav menighet, St. Dominikus kloster, biskopens kapellan, p. Øystein Lund og p. Oddvar Moi, som alle har bidratt.

Men også mange legfolk har gjort sitt. De har stilt opp som kantorer, lektorer og kirkeverter. Flere barn og unge har stilt opp som ministranter. Noen også for aller første gang. Vi takker alle for deres deltagelse. Dere gjorde enhver messe til en høytidsstund, uavhengig av hvor mange eller få som faktisk kunne delta.

Første kommunion

Gjennom pandemien har vi feiret flere sakramenter i vårt kapell og i vår hage. Vi har hatt bryllup, dåp, konfirmasjon og nå også første kommunion.

Det er ikke første gang det inviteres til første kommunion på Katarinahjemmet. I år var det allikevel helt spesielt, og det på flere vis. For ikke bare var det flere barn som skulle motta sakramentet, men de skulle også motta det ute i hagen, på samme tid som trostungene ble sluppet fra redet.

 

Foto: sr. Dana Benedicta.

 

Det fine været, sangen og de hvite draktene, var nok med på å gjøre dagen helt spesiell for barna og deres familier. Allikevel er det kanskje trostungene, som hoppet rundt i gresset rundt barna, som vil stå igjen som det artigste minne fra dagen.

Vi gratulerer barna med deres aller første hellige kommunion.

Menigheten tar over

Gjennom månedene med utendørs messer, har vår provisoriske «menighet» vokst. Troende fra alle de katolske menighetene i Oslo har kommet, så langt billettene har holdt. Mens noen aldri før hadde besøkt Katarinahjemmet, var andre gamle kjente. Mange har trosset både kulde og regn, og møtt opp i klær tilpasset været. Alle aldersgrupper har vært representert. Mange familier har deltatt, og enkelte familier har også gått sammen om oppgavene i messen, og slik bidratt til å gjøre messen mulig.

Vi takker alle for deltagelse og håper å se dere innom oss nå og da. Også i tiden fremover.

 


Bidra til klosteret

Givertjeneste

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail