Med kloster på pensum

Hos oss bragte mai ivrige elever og barnesang til klosteret.

Det var elevene ved St. Sunniva skole, som kom på klosterbesøk. De overrasket med fantastisk sang, og stor kunnskap.

Fjerdeklassinger med Freddy på pensum

Allerede før nasjonaldagen, kom skolens fjerdeklassinger på besøk. De kom i to puljer. På pensum har de lest alle tre bøker om Freddy Edderkopp, og viste stor kunnskap om alt fra klosterliv og sakramenter, til helgener. Spørsmålene var mange og svært gode.

I tillegg til et besøk i klosteret der Freddy edderkopp bor, fikk elevene møte forfatteren bak bøkene. Det kom dermed opp spørsmål rundt prosessen det er å skrive en bok, og forfatteren kunne røpe et par hemmeligheter om tilblivelsen av figurene i bøkene.

Besøket fra fjerdeklassingene ble avsluttet med en forsmak på skuespillet om St. Sunniva, som de snart skal fremføre på skolen. Sangen, som var på latin, hevet seg vakkert mot kapelltaket. Forfatteren ble også invitert til gjenvisitt på skolen, for der å kunne oppleve hele skuespillet, når det fremføres i juni.

Andreklasse kjente seg igjen

Også andreklassingene har snust på bøkene om den nysgjerrige edderkoppen, og de er begeistret. De hadde alt lest første bok om klosterlivet, kunne de fortelle, og de har også så vidt begynt på annen bok om sakramenter. De kjente seg godt igjen på Katarinahjemmet, og kunne raskt peke ut hvor i kapellet Freddy bor. En av elevene mente også å få et glimt av ham, der han spankulerte et stykke opp på veggen, mens en annen elev bestemt så Freddy da klassen gikk gjennom biblioteket.

En av elevene var sikre på å se Freddy Edderkopp i biblioteket.

Edderkoppens bosted ble allikevel det viktigste temaet for andreklassingene. Og, etter noe drøfting, var de enige om at Freddy har valgt å bo i hjørnet over tabernakelet, fordi han der er så nær Gud.

Tok i bruk klosterhagen

Andreklassingene besøkte også klosterhagen. De tenkte seg først igjennom en natursti, som var satt opp for anledningen, før det ble tid for lek, moro og nistepakke.

Elevene lekte og gikk natursti i klosterhagen.

Også andreklassingene takket for seg med sang. De sang både på norsk og latin. Og budskapet var kjærlighet.

Takk til elever og lærere. Vi gleder oss alt til dere kommer igjen.


Freddy på pensum

I 2012 kom første bok om edderkoppen Freddy ut på St. Olav forlag. Siden da har elever fra den katolske grunnskolen i Oslo, kommet innom Katarinahjemmet for å se stedet han bor og forteller så mye om. Det er i dag tre bøker i serien, og alle tre bøker er på pensum ved skolen.

Bøkene er skrevet på Sta. Katarinahjemmet, av sr. Ane-Elisabet Røer. Handlingen er også delvis lagt til dette klosteret. Bøkene er illustrert av Roy Søbstad.

Illustrasjon fra tredje bok: Freddy Edderkopp og helgensafarien.

Foto: Fra andreklassingens besøk.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail