Arbeidsuke i kloster!

Unges mulighet til egenskapt fremtid, er et av klosterets satsingsområder.

Det var derfor naturlig å si ja, da spørsmål om arbeidsuke kom opp.Det er niende klasse på Nordpolen skole i Oslo, som hadde arbeidsuke fra 10. til 13. desember. En av elevene var hos oss, hvor hun fikk et dykk inn i forskjellige arbeidsoppgaver i vår hotellvirksomhet.

Selv om vårt lille Gjestehus ikke kan sammenliknes med de store hotellene, skal de samme oppgavene fylles, om enn i mindre målestokk. For å få et bredest mulig bilde av hotelldrift, fikk eleven første dag være med i kontor og resepsjon, mens dag to, tre og fire gikk med til arbeid av mer praktisk art. Hun fikk slik erfaring med både rengjøring, frokostservering, matlaging og kakebakst.

Eleven hadde kanskje en annerledes arbeidsuke, siden dette var et kloster med et apostolat som langt overgår Gjestehuset, men hun klarte seg fint. Hun fikk samarbeide både med ansatte, volontører, så vel som søstre.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail