Pepperkaker og julesang

Julen kommer tidligere for hver år. I år intet unntak.

Ja, for tross bekymring for julens tidlige ankomst i butikker og gater, lukter det også av julestemning på Katarinahjemmet! Det er den årlige pepperkakebakedagen som gikk av stabelen, da julemusikken ljomet og pepperkakene oste av velkjent julekos den 19 november.

Høyt elsket tradisjon

Pepperkakebakedagen er en høyt elsket tradisjon her hos oss, hvor studenter, volontører og søstre samles for å bake pepperkaker. Så viktig er denne tradisjonen at også tidligere studenter kommer innom for å bidra.

Det er store figurer som skapes, figurer som senere selges på Åpen dag, så de kan pyntes av barna. Hver figur har et bånd, og barna kan slik velge om de vil ha pepperkaken rundt halsen og spise den der og da, eller henge den opp til pynt i julen.

Pepperkakekirke til utlodning!

I år ble det også bakt en pepperkakekirke! Initiativet ble tatt av to av våre volontører. Kirken skal settes opp, pyntes og loddes ut på Åpen dag 1. desember.

Etter vel halvannen time, ble kvelden avsluttet med gløgg og pepperkaker. Ja, det er en del av tradisjonen, og holdes i hevd med stor glede.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail