Sr. Sheeba på misjon

Novisiatet er en vandring med Kristus i bønn, fordypning, fellesskap og misjonserfaringer.

Dette førte sr. Sheeba til en annerledes misjonserfaring i Spania i sommer. 

Fellesskap, bønn, studier (fordypning) og apostolat (misjon) er de fire grunnpilarer for det dominikanske liv. Det var derfor spennende da vi fikk invitasjon til å ta del i en interkulturell dominikansk misjon for noen sommeruker. Klostrene som bidrar i denne misjonen, sender en eller flere av sine søstre for å ta del i fellesliv, bønn og misjonstjeneste for en kortere tid. Fra oss falt loddet på sr. Sheeba, som deltok i misjonen i to sommeruker.

De utsendte søstrene etablerer seg i et midlertidig fellesskap, hvor de lever det dominikanske liv sammen, på tvers av kulturell og kongregasjonell bakgrunn. Fellesskapet er lagt til byen Hontanas i Spania, som ligger på pilegrimsleden mot Santiago de Compostela. Omsorg og tilstedeværelse blant pilegrimene, er således det naturlige felles apostolat (misjon). Fellesskapet er der for pilegrimene, ønsker dem velkommen for en velfortjent pause på veien, inviterer dem til messe og bønn, samtaler og legende fotmassasje.

For meg har dette vært en lærerik erfaring. Jeg har gitt massasje til 23 pilegrimer fra 17 land, og jeg har hatt interessante samtaler med mange, forteller sr. Sheeba. Hun forteller videre at fellesskapet hun tok del i, hadde søstre fra Spania, Italia og Frankrike, i tillegg til henne selv, som kom fra Norge.  Fellesskapet kunne slik håndtere mange språk. Vi kunne kommunisere med nesten alle pilegrimene, med unntak av en pilegrim fra Korea, forklarer hun.  Fotmassasjen var legende for såre føtter, men også på tungebåndet.  Det mest overraskende, sier sr. Sheeba, var å oppleve hvor naturlig pilegrimene åpnet seg, mens vi konsentrerte oss om deres såre føtter.

Les mer om misjonen her.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail