Stor oppslutning fra Norge

Da Europas dominikanerinner dro til Ungarn i sommer, kom fire fra Norge.

Anledningen var studieuke over temaet kvinner i bibelenDet var dominikanerinnene i Ungarn som inviterte, mens deltagerne kom fra hele Europa.

Det var et åttitalls søstre som deltok på møtet, som fant sted i byen Köszeg. Fra Norge kom fire søstre, sr. Alma og sr. Racquel fra Mariaklosteret i Bodø og sr. Sheeba og sr. Katarina fra Sta. Katarinahjemmet i Oslo.

Hver dag var søstrene samlet for bønn og studier, så vel som sosialt samvær.  Forelesere var Br. Philippe Lefebvre fra Fribourg i Sveits og Sr. Nazik Matty fra Irak.

Det ble også tid til å bli kjent med vertskapslandet, Ungarn, ved utflukter og omvisninger. Blant annet ble benediktinerabbediet Pannonhalma besøkt.

Siden deltagerne kommer fra hele Europa, og kultur i de ulike land er svært forskjellig, ble det også satt av tid til å bli kjent med hverandres mat og kultur. Søstrene hadde derfor med en smakebit fra de landene de er satt til å virke i. Fra Norge var det mulig å få en smak av lefse med røket laks eller litt brunost.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Dominikanerordenen har vært representert i Norge, både i tiden før reformasjonen og i nyere tid. Det er per i dag fire dominkanerklostre i Norge. Mariaklosteret i Bodø grunnlagt i 1953 og Sta. Katarinahjemmet i Oslo grunnlagt i 1928, er begge apostoliske klostre, mens Lunden kloster som ble grunnlagt i Oslo i 1951, er av den monastiske grenen. I tillegg til kvinneklostrene finner vi dominikanerbrødre i St. Dominikus kloster i Oslo, som ble grunnlagt i 1921. Legdominikanerne er også representert i Norge. Deres første fraternitet i nyere tid, ble grunnlagt i 1926.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail